210 2447800 Γραμμή εξυπηρέτησης
Φόρμα επικοινωνίας
Ενημερωτικό δελτίο
Stage Coko
Ο Προμηθευτής πλαστικών Coko

Επαναστατικά Intralogistics με συστήματα ραφιών πολλαπλών θέσεων και μεγάλου ύψους

Η Coko είναι μεσαίου μεγέθους εταιρεία πλαστικών, που λειτουργεί εδώ και 90 χρόνια με το slogan «We shape your products» (Δίνουμε σχήμα στα προϊόντα σας). Η απόφαση να εγκαταστήσουμε συστήματα ραφιών πολλαπλών θέσεων και μεγάλου ύψους αύξησε την απόδοση των διαδικασίες τους.

Βελτιστοποιημένες διαδικασίες αποθήκευσης

Ο προμηθευτής πλαστικών Coko, με έδρα το Bad Salzuflen, ήθελε να κάνει αποτελεσματικότερες τις διαδικασίες αποθήκευσης. Η εταιρεία είχε μόνο μία τοποθεσία από την οποία φεύγουν τα προϊόντα και μία αποθήκη για όλα τα προϊόντα του συστήματος SAP ERP. Για τον λόγο αυτό, προϊόντα, που έπρεπε κανονικά να είναι μαζί, αποθηκεύονταν χωριστά. Αυτό σημαίνει ότι οι υπάλληλοι συλλογής παραγγελιών έχαναν ώρα στην αναζήτηση των προϊόντων. Ένα από τα συστήματα αυτόματης αποθήκευσης σε πολλαπλά ράφια μεγάλου ύψους ήταν η λύση.

Jens Kastning
Επικεφαλής Logistics στην Coko-Werk GmbH & Co. KG

"Δεδομένου ότι επενδύουμε στην αυτοματοποίηση αποθήκης στενού διαδρόμου, επωφελούμεθα από πολύ πιο αποδοτικές διαδικασίες logistics"

Αποθήκη πολλαπλών ραφιών μεγάλου ύψους, με χώρο για 3.240 παλέτες

Μια αποθήκη πολλαπλών ραφιών μεγάλου ύψους, με χώρο για 3.240 παλέτες χτίστηκε στα κεντρικά της εταιρείας στο Bad Salzuflen. Μετά από εκτενή ανάλυση κόστους-απόδοσης, αποφασίστηκε η εφαρμογή μιας αυτοματοποιημένης αποθήκης στενού διαδρόμου. Δεν διαθέσαμε απλώς τρία μηχανήματα ETXa στενών διαδρόμων με τα χειριστήριά τους, αλλά και το WLAN με τα αντίστοιχα τερματικά.

Intralogistics από μια και μόνο πηγή

Όλα από μια μόνο πηγή -αυτό είναι και το slogan της οικογενειακής επιχείρησης Coko-Werk GmbH & Co KG. Οι κύριοι τομείς της περιλαμβάνουν τον σχεδιασμό εργαλείων και πλαστικών ειδών, αλλά και την κατασκευή εργαλείων, τη χύτευση με έγχυση και τη συναρμολόγηση εξαρτημάτων, τη βαφή, τον αφρισμό, τη συγκόλληση και την εκτύπωση.  Η Coko ήταν ήδη ευχαριστημένη από την ποιότητα των περονοφόρων μηχανημάτων μας εδώ και πολλά χρόνια. Κατά την επιλογή μεταξύ δύο προμηθευτών, αυτό έκανε την απόφαση -σχετικά με το νέο σύστημα αποθήκευσης- ευκολότερη.

Βελτιωμένη απόδοση

Εκτός από την αυξημένη σχέση κόστους-αποτελεσματικότητας και τη βελτίωση της συνολικής διαθεσιμότητας, ο προμηθευτής πλαστικών επωφελείται επίσης από τη μειωμένη κατανάλωση ενέργειας και τη μικρότερη δυνατή φθορά. Μετά από ανάλυση συστήματος-απόδοσης, στήθηκε WLAN με ελεγκτή στο αυτόματο περιβάλλον. Ένα από τα πλεονεκτήματα της λύσης του ασύρματου δικτύου είναι η κεντρική διαχείριση των συνδεδεμένων Σημείων Πρόσβασης, απευθείας και απομακρυσμένα. Η ανταλλαγή δεδομένων ανάμεσα στα τερματικά των μηχανημάτων και το εφαρμοσμένο SAP-WM γίνεται μέσω του WCS μας, το οποίο λειτουργεί ως ελεγκτής ροής υλικού, παρακολουθεί την μεταφορά και διαχειρίζεται περισσότερες από 3.000 θέσεις παλετών.

Επιτυχημένη επανάσταση intralogistics

Η Coko έμεινε ευχαριστημένη με τη λύση αυτή. Jens Kastning, Επικεφαλής Logistics στην Coko-Werk GmbH & Co. KG Bad Salzuflen: «Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε τώρα να εργαστούμε σύμφωνα με το σύστημα FIFO (first in first out) και να τηρήσουμε τις αντίστοιχες κατευθυντήριες γραμμές της αυτοκινητοβιομηχανίας. Επιπλέον, γνωρίζουμε τις ακριβείς τοποθεσίες κάθε προϊόντος στην αποθήκη. «Τα πολλαπλά ράφια μεγάλου ύψους εγγυώνται μεγαλύτερη πλήρωση και βελτίωση της προμηθευτικής μας ικανότητας. Ένα πλεονέκτημα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με επιτυχία στους πελάτες μας.»

Έχετε ερωτήσεις;