210 2447800 Γραμμή εξυπηρέτησης
Φόρμα επικοινωνίας
Ενημερωτικό δελτίο
Stage Solupharm
ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΗ

Αυτόματα intralogistics διασφαλίζουν μεγαλύτερη αξιοπιστία στις διαδικασίες

Η αυτόματη λύση intralogistics για τη Solupharm στο Melsungen προσφέρει υψηλό βαθμό ευελιξίας, αξιοπιστία διαδικασιών και αυξημένη αποτελεσματικότητα.

Η λύση αυτή, σύμφωνα με τις οδηγίες της GMP για την Solupharm Pharmazeutische Erzeugnisse GmbH στο Melsungen, προσφέρει υψηλό βαθμό ευελιξίας και αξιοπιστίας της διαδικασίας, αυξάνοντας έτσι την απόδοση της αποθήκης.

Η Solupharm εξειδικεύεται στην παραγωγή στείρων παρασκευασμάτων ένεσης και έγχυσης. Για τον λόγο αυτό, έπρεπε να ληφθούν υπόψη οι απαιτήσεις Ορθής Παρασκευαστικής Πρακτικής, για την κατασκευή της αυτοματοποιημένης αποθήκης.

Ευέλικτο και χωρίς γραφειοκρατικές απαιτήσεις σύστημα

Για να αυξήσει την χωρητικότητα αποθήκευσης, η Solupharm επένδυσε σε αποθήκη στενού διαδρόμου, με δύο αυτόματα μηχανήματα στοίβαξης σε μεγάλο ύψος. Τα μηχανήματα στοίβαξης σε μεγάλο ύψος ETXa είναι σχεδιασμένα για 25 διπλούς κύκλους ανά ώρα. Εξυπηρετούν παραγγελίες σε δύο διαδρόμους, κάθε ένας μήκους 35 μέτρων. 

Τα μοντέλα ETXa αποθηκεύουν και ανακτούν εμπορεύματα σε/από ράφια έως και 6 μέτρων. Τροφοδοτούνται από ανοιχτούς ζυγούς τροφοδοσίας, που βρίσκονται στα ράφια. Αυτό διασφαλίζει 24ωρη διαθεσιμότητα, επτά ημέρες την εβδομάδα, χωρίς διακοπές για φόρτιση ή αλλαγή συσσωρευτή.

Αυτόματο μηχάνημα στοίβαξης για ψηλά ράφια, σε αποθήκη στενού διαδρόμου

Το Σύστημα Ελέγχου Αποθήκης (WCS) της Jungheinrich προσφέρει αξιοπιστία και αυξημένη αποτελεσματικότητα. Έτσι, η πιθανότητα δαπανηρών σφαλμάτων φορτοεκφόρτωσης των -υψηλού κόστους- προϊόντων της Solupharm θα αποτελεί πλέον παρελθόν. 

Το σύστημα ERP καθορίζει τις κινήσεις των εμπορευμάτων και ενεργοποιεί τις διαδικασίες ενδοεφοδιαστικής. Στη συνέχεια, δημιουργεί αναφορά των παραγγελιών μεταφοράς για τις παλέτες στο WCS και το WCS αναθέτει τις παραγγελίες στα μηχανήματα στοίβαξης ψηλών ραφιών μέσω WLAN. 

Αυτό καθιστά εφικτή την 24ωρη λειτουργία της διαδικασίας, επτά ημέρες την εβδομάδα, χωρίς διακοπές και χωρίς να χρειαστεί να προγραμματίσετε επιπλέον υπαλλήλους για νυκτερινή εργασία. Οι εργαζόμενοι αποφορτίζονται και μπορούν πλέον να αφιερώσουν το χρόνο τους σε άλλα διοικητικά καθήκοντα.

Η λύση αυτή συνοδεύεται από την εγκατάσταση επείγουσας πρόσβασης στην αποθήκη στενού διαδρόμου. Σε περίπτωση απροσδόκητης δυσλειτουργίας, η αποθήκη μπορεί να λειτουργήσει ακόμα με χειροκίνητες συσκευές.

Dr. Tobias Schönberg
Manager Production Warehouse

«Εάν απαιτούνται υψηλότερα επίπεδα διακίνησης στο μέλλον, είμαστε προετοιμασμένοι. Η αποθήκη είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να μπορεί εύκολα να επεκταθεί.»

Προσαρμοσμένη λύση με δυνατότητα επέκτασης

Το αποτέλεσμα είναι μια ολοκληρωμένη και εξατομικευμένη λύση, που θα μπορεί να λειτουργήσει αποδοτικά και στο μέλλον, με δυνατότητες επέκτασης. Εάν απαιτούνται υψηλότερα επίπεδα διακίνησης στο μέλλον, η αποθήκη μπορεί εύκολα να επεκταθεί με επιπλέον μηχανήματα στοίβαξης ψηλών ραφιών.

Μια λύση για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην αποθήκη, μεγαλύτερη αξιοπιστία στις διαδικασίες, αλλά και ικανότητα προσαρμογής στις μελλοντικές ανάγκες της εταιρείας.

Έχετε ερωτήσεις;