Πλοήγηση αποθήκης στο φαρδύ διάδρομο

Καθοδήγηση διαδρομής όπως στο επιβατικό αυτοκίνητο

Μεγεθύνετε την εικόνα με το δείκτη του ποντικιού

Υποβολή αιτήματος οnline

Βασικά χαρακτηριστικά

  • Μείωση των λειτουργικών εξόδων
  • Υπολογισμός της συντομότερης διαδρομής προς το σημείο προορισμού
  • Αυτόματες επιβεβαιώσεις στο Warehouse Management System
  • Σημαντική αύξηση της ασφάλειας κατά τη διαδικασία
  • Ημιαυτόματη ρύθμιση ύψους ανύψωσης

Το σύστημα πλοήγησης αποθήκης στο φαρδύ διάδρομο παρέχει για την αποθήκη λειτουργικότητα παρόμοια με αυτήν ενός συστήματος πλοήγησης Ι.Χ. αυτοκινήτων. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις περιοχές της ζώνης προετοιμασίας, καθώς και στο φαρδύ διάδρομο. Αντί για GPS, ο εντοπισμός λειτουργεί π.χ. μέσω οπτικών συστημάτων εντοπισμού με δισδιάστατους γραμμωτούς κωδικούς στην οροφή της αποθήκης ή σημάνσεις στο δάπεδο και μία συσκευή ανάγνωσης γραμμωτού κώδικα στην οροφή κάθε μεταφορέα διαδρόμου. Ωστόσο, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και άλλα συστήματα εντοπισμού. Μέσω της ενσωματωμένης ημιαυτόματης ρύθμισης ύψους ανύψωσης παραλείπεται η χρονοβόρα διαδικασία ακριβούς ρύθμισης θέσης του σκελετού ανύψωσης. Έτσι εξοικονομείται επιπλέον χρόνος.

Συνοπτική παρουσίαση πλεονεκτημάτων

  • Επισκόπηση
  • Ημιαυτόματη ρύθμιση ύψους ανύψωσης
  • Περιγραφή

Εμφάνιση λεπτομερειών πλεονεκτημάτων

Αναλυτική παρουσίαση πλεονεκτημάτων

Επισκόπηση

Σε ελάχιστο χρόνο. Με τη συντομότερη διαδρομή. Το σύστημα πλοήγησης αποθήκης στο φαρδύ διάδρομο καθοδηγεί τον οδηγό στη μικρότερη δυνατή απόσταση μέσα από την αποθήκη μέχρι να φτάσει στην επιθυμητή θέση προορισμού. Οι χρονοβόρες διαδρομές αναζήτησης ανήκουν πλέον στο παρελθόν. Εκτός από την παραγωγικότητα, βελτιώνεται και η ποιότητα εισαγωγής και εξαγωγής από την αποθήκη. Αποφεύγονται τα λάθη και ο οδηγός διευκολύνεται σημαντικά. Με την ημιαυτόματη ρύθμιση ύψους ανύψωσης εξοικονομείται επιπλέον χρόνος. Επιπλέον, είναι δυνατή η μείωση των χειροκίνητων διαδικασιών σάρωσης κατά τις εισαγωγές/εξαγωγές ολόκληρων παλετών μέσω αυτόματων επιβεβαιώσεων στο σύστημα διαχείρισης αποθήκης WMS.

Περιγραφή

Όλα τα βοηθητικά μέσα φόρτωσης, τα εμπορεύματα ή/και οι θέσεις αποθήκευσης εξοπλίζονται με αναμεταδότες. Όταν ο οδηγός εισέρχεται μέσα στην παλέτα ή το ράφι, το σύστημα RFID στο ανυψωτικό όχημα διαβάζει αυτόματα τα δεδομένα των τοποθετημένων αναμεταδοτών. Μέσω του interface εφοδιαστικής αλυσίδας της Jungheinrich, οι αντίστοιχες πληροφορίες διαβιβάζονται στο σύστημα διαχείρισης αποθήκης WMS. Οι κεραίες RFID για την ανάγνωση των αναμεταδοτών μπορούν να τοποθετηθούν πλευρικά πάνω στο ανυψωτικό όχημα ή να ενσωματωθούν στις περόνες.

Ημιαυτόματη ρύθμιση ύψους ανύψωσης

Εκτός από την πλοήγηση εντός της αποθήκης, η διασύνδεση εφοδιαστικής αλυσίδας αναλαμβάνει και τον υπολογισμό του ύψους ανύψωσης με βάση τη θέση αποθήκης. Όταν ο οδηγός φτάσει μπροστά από το ράφι, η διασύνδεση εφοδιαστικής αλυσίδας "συνεννοείται" με το σύστημα ελέγχου ανυψωτικού οχήματος. Ο σκελετός ανύψωσης εκτείνεται ελεγχόμενος από τον οδηγό, και ακινητοποιείται αυτόματα όταν επιτευχθεί το σωστό ύψος. Η χρονοβόρα τοποθέτηση ακριβείας από τον οδηγό παραλείπεται τελείως, κάτι που διασφαλίζει επιπλέον εξοικονόμηση χρόνου. Η ημιαυτόματη ρύθμιση ύψους ανύψωσης λειτουργεί και ανεξάρτητα χωρίς καθοδήγηση της διαδρομής.

Υποβολή αιτήματος οnline

NEWSLETTER