Συντήρηση

Όπως συμβαίνει με ένα κοινό αυτοκίνητο που χρειάζεται φροντίδα σε τακτά χρονικά διαστήματα, έτσι ακριβώς και ένα ανυψωτικό μηχάνημα χρειάζεται απαραιτήτως προληπτική συντήρηση για να αποδίδει στο μέγιστο των δυνατοτήτων του. Η τακτική συντήρηση των μηχανημάτων τείνει να γίνει, έστω και με αρκετή καθυστέρηση, θεσμός και στην ελληνική πραγματικότητα, ως η βασική εκείνη προϋπόθεση που εγγυάται την απόλυτη ασφάλεια των χειριστών, καθώς και την ορθή και αδιάκοπη λειτουργία των μηχανημάτων. Επίσης, με τη συστηματική φροντίδα καθυστερεί η φυσιολογική φθορά των μηχανημάτων και αυξάνεται η διάρκεια ζωής τους.

Το βασικό πλεονέκτημα που προκύπτει από τις προληπτικές συντηρήσεις είναι η άμεση αποκατάσταση και πολλές φορές ακόμα και η πρόβλεψη κάποιων μικροβλαβών, οι οποίες εάν δεν αποκατασταθούν εγκαίρως, κατά κανόνα οδηγούν σε πολύ σοβαρότερες βλάβες. Συνεπώς, σε βάθος χρόνου η τακτική συντήρηση των μηχανημάτων αποτελεί την οικονομικότερη επιλογή για την εξασφάλιση της ορθής λειτουργίας τους.

Μια από τις πιο συνηθισμένες μικροβλάβες που είναι πολύ εύκολο να εντοπιστεί κατά τις προληπτικές συντηρήσεις είναι η περίπτωση όπου η σκόνη που υπάρχει συνήθως στους αποθηκευτικούς χώρους οδηγεί σε υπερθέρμανση του μηχανήματος. Πολύ συχνά επίσης ένα καλώδιο που έχει φθαρεί σε κάποιο σημείο, εάν δεν εντοπιστεί εγκαίρως, μπορεί να προκαλέσει βραχυκύκλωμα στο μηχάνημα. Οι ειδικά εκπαιδευμένοι τεχνικοί μας, συνεπώς, ελέγχουν τα μηχανήματα σε καίρια σημεία, έχοντας πάντα ως πρώτη προτεραιότητά τους την ασφάλεια των χειριστών. Έτσι, για παράδειγμα, έχει μεγάλη σημασία να ελέγχονται τακτικά το σύστημα διεύθυνσης των μηχανημάτων (τιμόνι), το σύστημα πέδησής τους (φρένα) και γενικά η ομαλή λειτουργία και κίνησή τους στα δεδομένα του εκάστοτε αποθηκευτικού χώρου.

Τα προγράμματα συντήρησης της Jungheinrich καλύπτουν το στόλο των μηχανημάτων σας με τακτικoύς ελέγχους ανάλογα με το χρόνο λειτουργίας τους. Οι τεχνικοί μας μετά από κάθε έλεγχο συμπληρώνουν αναλυτικό check list, όπου απαριθμούν τις εργασίες που έχουν πραγματοποιήσει στα μηχανήματά σας. Τα συμβόλαια συντήρησης της Jungheinrich περιλαμβάνουν τα εξής:

  • Τη μετάβαση και την εργασία του τεχνικού μας για την συντήρηση.
  • Αναλώσιμα όπως λάδια, υδραυλικά υγρά, βαλβολίνες, φίλτρα, γράσο, σπρέι για τις αλυσίδες κλπ
  • Έλεγχο στους ιστούς, στους κινητήρες, στα φρένα, στους ανεμιστήρες, ηλεκτρολογικό έλεγχο, καθαρισμό και λίπανση του μηχανήματος, αλλαγή λιπαντικών και υδραυλικών υγρών και βαλβολινών καθώς και αντικατάσταση φίλτρων
Επικοινωνήστε μαζί μας

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τη Jungheinrich Hellas ΕΠΕ, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της; Επικοινωνήστε μαζί μας.
Αίτημα οnline

NEWSLETTER