Call4Service
210 2447800 Γραμμή εξυπηρέτησης
Φόρμα επικοινωνίας
Ενημερωτικό δελτίο
donoupoglou s.a
ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕ ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ.

Βέλτιστη χρήση χώρου για την Παντελής Κ. Δονούπογλου Α.Ε

H Παντελής Κ. Δονούπογλου Α.Ε. πέτυχε τη μέγιστη εξοικονόμιση χώρου και βελτιστοποίησε τις διαδικασίες της με την χρήση εξελιγμένων συστημάτων αποθήκευσης της Jungheinrich.

H Παντελής Κ. Δονούπογλου Α.Ε δραστηριοποιείται στην Ελληνική αγορά από το 1968 με κύριο αντικείμενό της την εμπορία βιομηχανικού εξοπλισμού (ρουλεμάν, εργαλεία, συστήματα μετάδοσης κίνησης κ.α.).

Μετά την εξαγορά της “Κέντρο Εμπορίας Ρουλεμάν Α.Ε.” το 2009, η Παντελής Κ. Δονούπογλου Α.Ε λειτουργεί ως εξουσιοδοτημένος μεταπωλητής προϊόντων SKF ενώ αντιπροσωπεύει αρκετούς ακόμα γνωστούς οίκους του εξωτερικού, Jtekt-Koyo, Winkel, Continental, Teng Tools.

Προκλήσεις
Η Παντελής Κ. Δονούπογλου Α.Ε είχε να αντιμετωπίσει ένα ιδιαίτερα δύσκολο και ανταγωνιστικό περιβάλλον, το οποίο επέβαλε τη δημιουργία ενός νέου αποθηκευτικού κέντρου ώστε να καλυφθούν:

  • Η αυξανόμενη ανάγκη για κεντρική αποθήκευση του αποθέματός της σε ένα χώρο, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα άμεσης πρόσβασης σε ένα εξαιρετικά μεγάλο αριθμό ενεργών SKUs.
  • Η συνεχόμενη αύξηση του στοκ η οποία επιβάλλεται εξαιτίας της φύσης των προϊόντων αλλά και των απαιτήσεων της συγκεκριμένης αγοράς.
  • Η απαίτηση για αυθημερόν παράδοση στο δίκτυο μεταπωλητών που διαθέτει αλλά και σε end users.
  • Η δυνατότητα όλα τα παραπάνω να υλοποιηθούν στην περιοχή του Πειραιά, μιας και εκεί βρίσκεται η καρδιά της αγοράς των εν λόγω προϊόντων και η παραδοσιακή έδρα της εταιρείας.

Λύσεις
Η Παντελής Κ. Δονούπογλου Α.Ε εμπιστεύτηκε τα συστήματα της Jungheinrich για τη συνολική υλοποίηση του έργου. Η λύση που προτάθηκε από τη Jungheinrich Hellas, περιλαμβάνει:

  • Ένα σύστημα παλετοφόρων ραφιών βαρέως τύπου οκτώ επιπέδων , στο οποίο τοποθετούνται τα προϊόντα κατά την εισαγωγή τους από το ιδιαίτερα ευέλικτο και πολλαπλών χρήσεων, τρίτροχο περονοφόρο Jungheinrich EFG218k . Στο σύστημα τοποθετούνται διάφορα σχετικά ογκώδη και βαριά προϊόντα τα οποία αντιπροσωπεύουν μικρό όγκο των προϊόντων της εταιρίας αλλά απαραίτητο και ιδιαίτερα δύσκολο στην διαχείριση.
  • Την «καρδιά» του αποθηκευτικού χώρου η οποία αποτελείται από ένα ραφοπάταρο τριών (3) επιπέδων διέλευσης εργαζομένων και 20 – 23 επιπέδων ραφιών στο σύνολο του ύψους των 7.5m που έχει η κατασκευή. Η Heavy duty κατασκευή του ραφοπάταρου επιτρέπει την ταυτόχρονη χρήση του από έναν αρκετά μεγάλο αριθμό pickers χωρίς τον παραμικρό κραδασμό. Το ενισχυμένο ξύλινο δάπεδο με μεταλλικό υπόστρωμα επιτρέπει την μετακίνηση παλετοφόρων και τροχήλατων καροτσιών πάνω στο πατάρι αλλά και την αθόρυβη λειτουργία τους. Ιδιαίτερη προσοχή από την Jungheinrich έχει δοθεί στην εφαρμογή όλων των κανονισμών ασφάλειας, οι οποίοι σε συνδυασμό με τον κατάλληλα μελετημένο φωτισμό και την εργονομική σχεδίαση του ραφοπάταρου δημιουργούν ένα ευχάριστο περιβάλλον εργασίας.
  • Στο τέλος του κύκλου συλλογής παραγγελιών έχει τοποθετηθεί ένα Jungheinrich LRK500 (Vertical Lifting Machine) στο οποίο έχουν αποθηκευτεί προϊόντα μεγάλης αξίας αλλά και πληθώρα κωδικών μικρού μεγέθους ή μικρού αριθμού τεμαχίων. Με το Jungheinrich LRK500 έχει επιτευχθεί ιδιαίτερα σημαντική οικονομία χώρου αλλά και μείωση των διαδρομών των picker πάνω στο πατάρι, μιας και υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση SKUs σε μία διαδρομή 4m (όσο και το πλάτος του LRK500). Με την χρήση του Jungheinrich LRK 500 σε μία περιοχή της αποθήκης , που καταλαμβάνει μόλις 12 m2 και ύψους 8m έχουμε τοποθετήσει 6000 SKUs οι οποίοι είναι άμεσα προσβάσιμοι από τον επιλεγμένο picker.

Πλεονεκτήματα
Με την υλοποίηση του project της νέας αποθήκης, η Παντελής Κ. Δονούπογλου Α.Ε. κατάφερε να επιτύχει τους στρατηγικούς της στόχους και συγκεκριμένα:

  • 70.000 ενεργοί SKUs είναι αυτή την στιγμή τοποθετημένοι στα συστήματα της Jungheinrich.
  • Αυθημερόν παράδοση εντός Αθηνών για παραγγελίες που λαμβάνονται μέχρι και τις 14:00 της ίδιας μέρας.
  • Τα λάθη των παραγγελιών έχουν εκμηδενιστεί ενώ αντίστοιχα έχουν μηδενιστεί και οι καταστροφές κατά την εσωτερική διαχείριση των προϊόντων.
  • Κατακόρυφη αύξηση της απόδοσης και παραγωγικότητας των εργαζομένων που διαχειρίζονται τα συστήματα.

Η Παντελής Κ. Δονούπογλου Α.Ε. έχει καταφέρει να υλοποιήσει τους στρατηγικούς της στόχους μιας και κλείνει το 2023 με κύκλο εργασιών που πλησιάζει τα 13.000.000 € , με το 40% εξ αυτών να προέρχεται αποκλειστικά από εξαγωγές. Από το 2019 μέχρι σήμερα ο κύκλος εργασιών της Παντελής Κ. Δονούπογλου Α.Ε παρουσιάζει αύξηση 100%.

Κωνσταντίνος Δονούπογλου
Διευθύνων Σύμβουλος της Παντελής Κ. Δονούπογλου Α.Ε

«Δεν θα καταφέρναμε να διπλασιάσουμε τον κύκλο εργασιών μας μέσα σε ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα εάν δεν είχαμε υλοποιήσει το έργο του νέου αποθηκευτικού κέντρου. Το αποθηκευτικό κέντρο ήταν απαραίτητο ώστε να κάνουμε τα υπόλοιπα βήματα».


Έχετε ερωτήσεις;