Call4Service
210 2447800 Γραμμή εξυπηρέτησης
Φόρμα επικοινωνίας
Ενημερωτικό δελτίο
AI

Τεχνητή νοημοσύνη & εφαρμογές στα logistics

Η Τεχνητή νοημοσύνη βρίσκει διαρκώς όλο και περισσότερες εφαρμογές σε κάθε πτυχή της τεχνολογίας, διευκολύνοντας και απλοποιώντας πληθώρα διαδικασιών.

Καθώς έχει διεισδύσει ήδη για τα καλά στη ζωή μας, είναι δύσκολο να ορίσει κανείς πόσο ακόμα θα την αλλάξει. Το μόνο σίγουρο είναι πως οι τομείς, στους οποίους η Artificial intelligence έχει εφαρμογές, παρουσιάζουν σημαντική άνθηση και ανάπτυξη. Ανάμεσά τους, είναι τα logistics και η εφοδιαστική αλυσίδα, όπου η Α.Ι. αναδιαμορφώνει και αλλάζει άρδην τα δεδομένα.

Πώς η Τεχνητή νοημοσύνη βρίσκει εφαρμογές στα logistics

Η Τεχνητή νοημοσύνη εξελίσσει τον κλάδο των logistics με φρενήρεις ρυθμούς. Με τη χρήση αλγορίθμων και την εκμάθηση διαδικασιών αυτοματοποίησης logistics, υλοποιεί καθημερινές εργασίες και παρέχει πληροφορίες σε χρόνο dt. Οι δυνατότητες αυτοματοποίησης είναι κομβικής σημασίας, κυρίως λόγω των εκτεταμένων δικτύων του κλάδου. Στο παρόν άρθρο, θα αναφέρουμε τις κύριες και σημαντικότερες εφαρμογές που έχει η Τεχνητή νοημοσύνη στον τομέα των logistics.

Πρόβλεψη ζήτησης

Οι αλγόριθμοι της B.I. αναλύουν ιστορικά δεδομένα πωλήσεων και διάφορες παραμέτρους σε βάθος, προβλέποντας τη ζήτηση προϊόντων και υπηρεσιών. Έτσι, κάθε εταιρεία μπορεί να προσαρμόσει αναλόγως τα αποθέματα, τις ανάγκες παραγγελιοληψίας, τον σχεδιασμό παραγωγής, ακόμα και το marketing plan.

Δρομολόγηση και οπτικοποίηση μεταφορών

Η Τεχνητή νοημοσύνη μέσω της οπτικοποίησης βελτιστοποιεί το σχεδιασμό δρομολογίων που αφορούν στα οχήματα παράδοσης και στη διανομή αγαθών. Με τον τρόπο αυτό, περιορίζει σημαντικά το κόστος και μειώνει τους χρόνους παράδοσης, αυξάνοντας την ποιότητα των υπηρεσιών.

Εξυπηρέτηση πελατών

Η Business intelligence βρίσκει εφαρμογές και στην αυτοματοποίηση της εξυπηρέτησης πελατών. Με τη χρήση chatbots ή άλλων apps που αξιοποιούν τη φωνητική αναγνώριση, μπορεί να κατατοπίσει τους πελάτες άμεσα και εύκολα. Αυτό μπορεί να γίνει ακόμα και εκτός ωραρίου, χωρίς την ανάγκη της ανθρώπινης παρουσίας.

Οπτική αναγνώριση και αυτόματη αποθήκευση

Με την αναγνώριση αντικειμένων και την αυτοματοποίηση των διαδικασιών αποθήκευσης, η B.Ι. διευκολύνει την ανανέωση του stock στους αποθηκευτικούς χώρους.

Αυτόνομη οδήγηση και μεταφορά εμπορευμάτων

Οι δυνατότητες της Τεχνητής νοημοσύνης δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα ούτε στην ανάπτυξη αυτόνομων οχημάτων που μπορούν να μεταφέρουν εμπορεύματα. Με τον τρόπο αυτό, οι μεταφορές γίνονται πιο άμεσες, αποτελεσματικές και ασφαλείς από ποτέ.

Jungheinrich και εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης

Προκειμένου αυτές οι εφαρμογές να υλοποιηθούν, είναι απαραίτητα τα εξής: η συλλογή σημαντικού όγκου πληροφοριών και δεδομένων, ο σχεδιασμός και η αξιοποίηση μοντέλων και συστημάτων μηχανικής εκμάθησης και η διαρκής βελτίωση των μοντέλων. Οι επιτυχημένες εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης στα logistics, οδηγεί σε:

  • μείωση του κόστους,
  • αύξηση της απόδοσης,
  • εξοικονόμηση χρόνου,
  • βελτίωση της εμπειρίας του πελάτη και
  • ισχυροποίηση του brand.

Με την Τεχνητή νοημοσύνη να διευκολύνει σημαντικά κάθε στάδιο των logistics, η ανάγκη παρουσίας της στο οπλοστάσιό σας, είναι απαραίτητη. Στην Jungheinrich, τον κυρίαρχο του κλάδου, θα βρείτε custom και εξατομικευμένες λύσεις για κάθε εταιρεία, ανεξαρτήτως μεγέθους και τύπου. Μάθετε για τις δυνατότητες της B.I. ώστε να αυτοματοποιήσετε τις εργασίες σας και να έχετε σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών σας. Ανακαλύψτε τις πιο σύγχρονες τεχνολογικές πρακτικές και κάντε την αποθήκη σας, πιο λειτουργική και παραγωγική από ποτέ.


Βρήκατε ενδιαφέρον το νέο μας άρθρο με τίτλο «Τεχνητή νοημοσύνη & εφαρμογές στα logistics;

Διαβάστε περισσότερα κείμενα που αφορούν στην ανάπτυξη της επιχείρησής σας στο blog της Jungheinrich.

Έχετε ερωτήσεις;