Call4Service
210 2447800 Γραμμή εξυπηρέτησης
Φόρμα επικοινωνίας
Ενημερωτικό δελτίο
racking
ΑΠΟΘΉΚΗ & LOGISTICS

Φιλοσοφία αποθήκης: Το Α και το Ω για την αύξηση της απόδοσης

Η αποθήκη, τόσο από άποψη κόστους όσο και ρόλου, αποτελεί βασικό τομέα όχι μόνο των logistics, αλλά και ολόκληρης της επιχείρησής σας. Για το λόγο αυτό, ο σχεδιασμός της πρέπει να πραγματοποιείται πάντα από επαγγελματίες και να απαντά σε όλες τις απαιτήσεις του κλάδου όπου απευθύνεστε.

Είστε επαγγελματίας και έχετε υπό την ευθύνη σας την λειτουργία μίας αποθήκης; Τότε ο στόχος σας είναι σίγουρα να εξασφαλίσετε την μέγιστη δυνατή απόδοσή της σε συνδυασμό με το χαμηλότερο κόστος. Ποιες είναι όμως οι αρχές πάνω στις οποίες πρέπει να βασιστεί ο σχεδιασμός  και η φιλοσοφία αποθήκης έτσι ώστε να σας προσφέρει τα μέγιστα αποτελέσματα;

Φιλοσοφία αποθήκης: 3+1 βασικές αρχές καλής λειτουργίας

Η φιλοσοφία αποθήκης «χτίζεται» με γνώμονα την άρτια εξυπηρέτηση της εφοδιαστικής αλυσίδας. Όσο πιο αποτελεσματική η αποθήκη τόσο καλύτερα λειτουργούν τα logistics της επιχείρησής συνολικά. Σε κάθε περίπτωση, οι αρχές για τον σχεδιασμό μίας αποτελεσματικής αποθήκης είναι οι εξής:

1. Να εξυπηρετεί άριστα τους πελάτες της επιχείρησης

Η αποθήκη συνδέει το κομμάτι της παραγωγής μίας επιχείρησης ή το απόθεμά της με αυτό των πωλήσεων χονδρικής ή λιανικής. Στόχος της είναι η ικανοποίηση των πελατών, με τη μείωση των χρόνων παραγγελίας και την ενίσχυση της συχνότητας διανομής.

2. Να ανταποκρίνεται στις αλλαγές ζήτησης της αγοράς

Ένα χαρακτηριστικό της αγοράς είναι η μεταβλητότητα της ζήτησης προϊόντων. Μία καλά οργανωμένη αποθήκη είναι σημαντικό να σχεδιάζεται με βάση τις πιθανές διακυμάνσεις της ζήτησης των αγαθών.

3. Να επιτυγχάνει οικονομίες κλίμακας παραγωγής και αγορών

Η δυνατότητα διατήρησης αποθέματος (Build-to-Stock) μίας επιχείρησης δημιουργεί σημαντικές ευκαιρίες για οικονομίες κλίμακας. Επιπλέον, μία επιχείρηση μπορεί να επωφεληθεί από μία λειτουργική αποθήκη πραγματοποιώντας εκπτώσεις όγκων αγορών από προμηθευτές και επιτυγχάνοντας χαμηλότερες τιμές κόστους.

  +1.     Να υποστηρίζει μεταφορτώσεις

Κάθε σύγχρονη αποθήκη είναι σημαντικό να μπορεί λειτουργεί άριστα και ως σταθμός ενοποίησης/διάσπασης  φορτίου, καθώς και ως σημείο συντονισμού και προσωρινής εναπόθεσης προϊόντων.

Η φιλοσοφία & η αποτελεσματικότητα της δικής σας αποθήκης

Σχεδιάζετε από την αρχή η θέλετε να βελτιώσετε την λειτουργία της αποθήκης σας; Η Jungheinrich, κορυφαίος προμηθευτής λύσεων intralogistics, διαθέτει τη γνώση και τις κατάλληλες λύσεις για να σας κατευθύνει. Ανακαλύψτε την πλήρη γκάμα της σε μηχανήματα και συστήματα αποθήκευσης, ιδανικά για επιχειρήσεις ανεξαρτήτως κλάδου και μεγέθους, από το λιανικό και χονδρικό εμπόριο, έως την αυτοκινητοβιομηχανία, τη χημική και φαρμακευτική βιομηχανία, τον κλάδο τροφίμων και ποτών, καθώς και τον κλάδο των μεταφορών.


Βρήκατε ενδιαφέρον το νέο μας άρθρο «Φιλοσοφία αποθήκης: Το Α και το Ω στην αποτελεσματικότητά της»;
Διαβάστε περισσότερα κείμενα στο blog της Jungheinrich.


Stage Μέρισμα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Πωλήσεις

Τηλέφωνο

210 2447800

Δημιουργία επικοινωνίας


Έχετε ερωτήσεις;