Call4Service
210 2447800 Γραμμή εξυπηρέτησης
Φόρμα επικοινωνίας
Ενημερωτικό δελτίο
eks215a
EKS 215a

Καινοτόμος λύση της Jungheinrich για αυτοματοποίηση των διαδικασιών σε μεγάλα ύψη.

H Jungheinrich παρουσίασε το νέο αυτόματο μηχάνημα μεταφοράς (AGV) στο ετήσιο online press conference “INNOVATIONS & HIGHLIGHTS 2021”.

  • Νέο αυτόματο μηχάνημα μεταφοράς για ανεξάρτητη αποθήκευση εμπορευμάτων σε ύψη 6 μέτρων
  • Το νέο πλαίσιο του AGV εξασφαλίζει μικρότερο αποτύπωμα και περισσότερες επιλογές ανάπτυξης στις εσωτερικές και end-of-line μεταφορές
  • Διεπαφή ανθρώπου-μηχανής για τέλεια αλληλεπίδραση: Αντιμετώπιση προβλημάτων, ανίχνευση φορτίου και επιλογή για χειροκίνητες παραγγελίες

Το νέο EKS 215a μπορεί να αποθηκεύσει ανεξάρτητα φορτία βάρους 700 κιλών σε ύψος έως και έξι μέτρα και επομένως είναι η ιδανική λύση για αυτοματοποίηση σε μεγάλα ύψη. Το μηχάνημα διαθέτει ένα εντελώς νέο και ιδιαίτερα συμπαγές πλαίσιο επιτυγχάνοντας μικρές διαστάσεις. Αυτό επιτρέπει τη δυναμική ενσωμάτωση του μηχανήματος στις υπάρχουσες διατάξεις αποθήκης. Όλες οι διαδικασίες οι οποίες πραγματοποιούνται χειροκίνητα με μηχανήματα αντιβάρου και reach trucks, μπορούν εύκολα να αυτοματοποιηθούν με τη χρήση του νέου EKS 215a. Μία εντελώς νέα διεπαφή ανθρώπου-μηχανής εξασφαλίζει την ιδιαίτερα εύληπτη λειτουργία του μηχανήματος.

Καλύπτοντας τις απαιτήσεις των πελατών

«Το καινούργιο EKS 215a είναι η απάντηση της Jungheinrich στις απαιτητικές ανάγκες των πελατών σχετικά με τους περιορισμούς στους χώρους και τις διαφορετικές / πιθανές χρήσεις. Το μηχάνημα είναι πιο συμπαγές, ισχυρό και φιλικό προς τον χρήστη», εξηγεί η Manuela Schmidbauer, product manager του νέου EKS 215a στη Jungheinrich. «Με εναπομένουσα ανυψωτική ικανότητα 40% υψηλότερη από το προηγούμενο μοντέλο, είναι το ιδανικό AGV για την αυτοματοποίηση των εσωτερικών μεταφορών αλλά και της  αποθήκευσης παλετών»

Συμπαγές και ευέλικτο

Μία ιδιαίτερη καινοτομία του νέου EKS 215a είναι το νέο του εξαιρετικά μικρών διαστάσεων πλαίσιο. Σαρωτές ασφαλείας είναι εγκατεστημένοι κάτω από το δάπεδο όπου κινείται το μηχάνημα, για αποφυγή ζημιών και για εξοικονόμηση χώρου. Με μήκος 131 χιλιοστά και πλάτος 85 χιλιοστά, η Jungheinrich κατάφερε να μειώσει το φυσικό χώρο στο δάπεδο στο EKS 215a. Αυτό το σχέδιο σημαίνει ότι το AGV έχει envelope καμπύλη, που έχει μειωθεί σε μέγεθος κατά 10%. Αυτό μειώνει την επιπλέον απαίτηση του μηχανήματος που χρησιμοποιείται και διευκολύνει την ενσωμάτωση του μηχανήματος στις υπάρχουσες διατάξεις αποθήκης. Εννέα διαφορετικοί τύποι ιστών επιτρέπουν μεμονωμένες λύσεις για κάθε εφαρμογή  και οι περόνες με βραχίονες στήριξης αυξάνουν την ευελιξία όσον αφορά τον χειρισμό.

Νέα διεπαφή ανθρώπου-μηχανής

Το νέο EKS 215a χρησιμοποιεί τεχνολογία 24 volt παρά τεχνολογία 48 volt. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα εξοικονόμηση κόστους έως και 30% στο ενεργειακό σύστημα. Οι διαδικασίες φόρτισης είναι αυτοματοποιημένες. Μία νέα διεπαφή ανθρώπου-μηχανής με οθόνη αφής προσφέρει επιπλέον επιλογές αλληλεπίδρασης μεταξύ του χειριστή και του AGV. Η συνολική κατάσταση του μηχανήματος μπορεί να φανεί αμέσως με μία ματιά. Σε περίπτωση βλαβών, το μηχάνημα προσφέρει μια περιγραφή του προβλήματος σε απλό κείμενο και πρόσθετες συγκεκριμένες προτάσεις για δράση , οι οποίες επιτρέπουν επίσης την εύκολη εξάλειψη σφαλμάτων που προηγουμένως θα μπορούσαν να επιλυθούν μόνο από έναν τεχνικό. Η διεπαφή ανθρώπου-μηχανής μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τον καθορισμό ή την εκκίνηση χειροκίνητων εντολών οδήγησης, η οποία ήταν προηγουμένως δυνατή μόνο κεντρικά μέσω του σταθμού ελέγχου.

Προσαρμοσμένες λύσεις για αυτοματοποιημένα intralogistics

Το νέο μοντέλο ταιριάζει απόλυτα με την οικογένεια AGV της Jungheinrich: Κάθε ένα από τα μοντέλα EREa, ERCa, EZSa και EKSa και όλα τα αυτόματα μηχανήματα VNA ξεχωρίζουν για τα πολλαπλά τους πλεονεκτήματα. «Η Jungheinrich προσφέρει στους πελάτες της πολλές  και εξατομικευμένες λύσεις, με τη μακρόχρονη εξειδίκευσή της, στους αυτοματισμούς intralogistics,» εξηγεί η κα Schmidbauer.

Έχετε ερωτήσεις;