Call4Service
210 2447800 Γραμμή εξυπηρέτησης
Φόρμα επικοινωνίας
Ενημερωτικό δελτίο
AVO
ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΖΥΓΙΣΗ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ

Τα αυτόματα μηχανήματα χωρίς οδηγό (AGV) συνδέουν τα σιλό μπαχαρικών της AVO

Το σλόγκαν «Γεύση και Τεχνολογία» είναι το μυστικό της επιτυχίας της AVO, ενός από τους κορυφαίους ειδικούς μπαχαρικών της Ευρώπης. Η βούληση για καινοτομία και ανανέωση έδωσε έναυσμα στην AVO να βελτιστοποιήσει τις διαδικασίες ενδοεφοδιαστικής, με τη βοήθεια της κατάλληλης τεχνολογίας.

Αυτοματοποίηση και βελτιστοποίηση

Υπήρχαν τρεις βασικοί λόγοι για τους οποίους χρησιμοποιήθηκαν αυτόματα συστήματα μηχανημάτων χωρίς οδηγό (AGVS) στις εγκαταστάσεις της AVO, για τη μεταφορά του εξοπλισμού ζύγισης μπαχαρικών. Πρώτον, για να επιτευχθεί ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια με τα μείγματα μπαχαρικών. Δεύτερον, για να υπάρχει η δυνατότητα πλήρους ανίχνευσης του κάθε είδους μπαχαρικού και τρίτον για να απαλλαχθεί το προσωπικό από τη συνεχή επανάληψη ορισμένων εργασιών. Επιπλέον, υπήρχε επίσης απαίτηση για επεξεργασία μικρότερων παρτίδων με τα πιο ποικίλα συστατικά, αλλά και ανάγκη αποφυγής οιασδήποτε επιμόλυνσης.

Goran Milosevic
Διευθυντής Εργασιών στα εργοστάσια της AVO-Werke

«Ήμασταν έκπληκτοι με το πόσο γρήγορα και εύκολα οι χειριστές μας απέκτησαν τις απαραίτητες δεξιότητες και πόσο γρήγορα έμαθαν να χειρίζονται τα μηχανήματα.»

AGVs

Τα ελεγχόμενα με λέιζερ AGVS της AVO χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά μπαχαρικών στις ζώνες ζύγισης εδώ και αρκετά χρόνια. Ο στόχος είναι να τοποθετηθούν τα δοχεία συλλογής κάτω από τα συστήματα εμφιάλωσης και δοσολογίας με μεγάλη ακρίβεια.

Το πλεονέκτημα των συστημάτων αυτών έγκειται στην πλοήγηση με λέιζερ, που εξασφαλίζει βελτιστοποιημένες διαδρομές εργασίας και σχεδόν εξαλείφει την περίπτωση ζημιάς κατά τη μεταφορά. Με διαθεσιμότητα 98%, προσφέρουν μεγάλη αξιοπιστία, ελάχιστο κόστος προσωπικού και τυποποιημένες διαδικασίες.

Ένα πρόσθετο πλεονέκτημα είναι ότι τα AGVS μπορούν να ενσωματωθούν εύκολα στην υπάρχουσα υποδομή, εκμηδενίζοντας την ανάγκη για επεξεργασία και χρόνο αναμονής. Μία ακόμα θετική παράμετρος είναι ότι λόγω της πλοήγησης στην αποθήκη, δεν υπάρχει ανάγκη για φυσική σήμανση στο έδαφος και έτσι η διάταξη του χώρου στην περιοχή των AGVS μπορεί να ανασχεδιαστεί με ευελιξία ανά πάσα στιγμή, π.χ. αν αλλάξουν οι διαδικασίες παραγωγής το κάνουν απαραίτητο.

Επιλέξαμε το αυτόματο σύστημα συλλογής παραγγελιών EKS 210 ως βασικό μηχάνημα για τις εγκαταστάσεις της AVO. Οι βασικοί παράγοντες αυτής της απόφασης είναι η χωρητικότητα φορτίου 1.000 κιλών, η ταχύτητα μεταφοράς των 9 χιλιομέτρων την ώρα, καθώς και η εξαιρετική ευελιξία του, που είναι απαραίτητη κατά τη ζύγιση μπαχαρικών σε περιορισμένους χώρους

Ευελιξία και αυτονομία

Ο Goran Milosevic, διευθυντής εργασιών στα εργοστάσια της AVO, συνεχίζει: «Συνηθίζαμε να μεταφέρουμε τις πρώτες ύλες μας κυρίως χειρωνακτικά. Αφού εξετάσαμε διάφορες διαδικασίες αυτοματοποίησης, το αυτόματο σύστημα μεταφοράς χωρίς οδηγό ήταν η σωστή επιλογή.» Η ουσιαστική διαφορά με την αυτοματοποίηση είναι ότι αντί για οκτώ πρώτες ύλες, η AVO-Werke είναι τώρα σε θέση να μετρήσει, ζυγίσει και γεμίσει αυτόματα σαράντα μπαχαρικά.

Για τον λόγο αυτό, ο Goran Milosevic είναι απολύτως ενθουσιασμένος με τα AGVS και προσθέτει: «Θα ξαναδιάλεγα το σύστημα αυτό χωρίς δισταγμό. Εντυπωσιάστηκα με το πόσο γρήγορα και εύκολα οι χειριστές απέκτησαν τις απαραίτητες δεξιότητες και πόσο γρήγορα έμαθαν να χειρίζονται τα μηχανήματα. Δεχόμαστε ακόμα και επισκέψεις από πελάτες που ενδιαφέρονται για τη λύση αυτή και θέλουν να δουν τα AGVS της Jungheinrich.»



Έχετε ερωτήσεις;