Call4Service
210 2447800 Γραμμή εξυπηρέτησης
Φόρμα επικοινωνίας
Ενημερωτικό δελτίο
Stage Παραδείγματα πελατών
Η ΑΠΟΘΗΚΗ ΜΕ ΤΟ ΨΗΛΟΤΕΡΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΡΑΦΙΩΝ

Η EMS-Chemie αύξησε τη χωρητικότητα της αποθήκης της σε χρόνο ρεκόρ

Η EMS-Chemie AG στο Domat/Ems είναι παγκόσμιος παίκτης σε διάφορους κλάδους. H εταιρεία συνεργάστηκε με την Jungheinrich, για την κατασκευή και λειτουργία της τρίτης αποθήκης με σύστημα ραφιών πολλαπλών θέσεων μεγάλου ύψους. Έργο σταθμός, από άποψη στόχου και χρόνου κατασκευής.

Επέκταση σε περιορισμένο χώρο

Ο Όμιλος EMS εξειδικεύεται στον κλάδο των πολυμερών υλικών, των χημικών και της μηχανικής. Πριν την έναρξη του έργου με τη Jungheinrich, υπήρχαν δύο αποθήκες συστήματος ραφιών πολλαπλών θέσεων μεγάλου ύψους στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Domat/ Ems, Grisons. Καθώς η EMS Chemie συνέχισε να επεκτείνεται, η χωρητικότητα της αποθήκης έπρεπε επίσης να αυξηθεί.

Το έργο μας ήταν: Η κατασκευή μιας τρίτης αποθήκης συστήματος ραφιών πολλαπλών θέσεων μεγάλου ύψους με 12.800 θέσεις παλετών, σε περιορισμένο χώρο, όσο το δυνατόν συντομότερα κατά τη διάρκεια λειτουργίας της εταιρείας. Το οικόπεδο ήταν δίπλα σε δρόμο. Οπότε η χωρητικότητα αποθήκευσης θα μπορούσε να αυξηθεί μόνο με επέκταση καθ’ ύψος. Αυτό σήμαινε ότι το έργο θα είχε ασυνήθιστες διαστάσεις. Η αποθήκη συστήματος ραφιών πολλαπλών θέσεων μεγάλου ύψους 3 επεκτάθηκε και έγινε η ψηλότερη του είδους της σε ολόκληρη την Ελβετία σε χώρο 44μx15μ.

Συναρμολόγηση και λειτουργία εντός λίγων μόνο εβδομάδων

Η παραγγελία μας κάλυψε τον σχεδιασμό, την παράδοση, τη συναρμολόγηση, την έναρξη λειτουργίας της αποθήκης, αλλά και πολλά ακόμα. Προσαρμόσαμε την υπάρχουσα τεχνολογία μεταφοράς στην αίθουσα αποστολής προϊόντων και ενσωματώσαμε το νέο μας κτίριο στο πολύπλοκο σύστημα διαχείρισης αποθήκης της EMS Chemie. Μέσα σε μόλις 14 εβδομάδες, η ομάδα μας στο Domat/Ems χρησιμοποίησε 1.000 τόνους χάλυβα, 500.000 βίδες, ικριώματα μήκους 11 χιλιομέτρων και φορεία παλετών μήκους 55 χιλιομέτρων. Καθώς κάθε παλέτα πρέπει να φέρει φορτίο μέχρι 1,3 τόνους, το δάπεδο έπρεπε να είναι εξαιρετικά ανθεκτικό, γι’ αυτό και οι πλάκες ήταν πάχους 70 εκατοστών.

Απαιτήθηκαν υψηλές επιδόσεις για την τεχνολογία κατασκευής, όπως και στις διαστάσεις της αίθουσας και τον προγραμματισμό. Οι δομές στήριξης πλάκας βαρέως τύπου μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο. Τελικά, το ύψος του κτιρίου και το φορτίο ανέμου απαιτούσαν ειδικά προσαρτήματα. Και οι δύο γερανοί στοίβαξης μεταφέρθηκαν στο κτίριο από τα ανοίγματα της στέγης, στους χώρους μεταξύ των ραφιών. Για τον σκοπό αυτό χρησιμοποιήθηκε ο μεγαλύτερος κινητός γερανός στον κόσμο. Στην έναρξη του έργου και την κατασκευή βοήθησε ο Υπεύθυνος Έργου της εταιρείας, που ήταν εξαιρετικά ικανός. Βοήθησε στην επικοινωνία μεταξύ μας, αλλά και των άλλων εμπλεκόμενων. Όλες οι παράμετροι συνδυάστηκαν αποτελεσματικά, που σημαίνει ότι οι τροποποιήσεις και η επέκταση τέθηκαν σε χρήση δέκα εβδομάδες πριν από την προγραμματισμένη προθεσμία.

Full Service όλο το εικοσιτετράωρο

Η αποστολή εξετελέσθη; Όχι ακριβώς. Η ομάδα μας θέλει να διασφαλίσει την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία της αποθήκης και μετά το άνοιγμα. Έτσι, η EMS-Chemie AG αποφάσισε να κάνει σύμβαση υποστήριξης, με υπηρεσία έκτακτης ανάγκης, 24 ώρες το 24ωρο. Είμαστε υπεύθυνοι για την εξυπηρέτηση και συντήρηση του εργοστασίου, που απασχολεί περισσότερους από 100 μηχανικούς σε όλη την Ελβετία.

Έχετε ερωτήσεις;