Call4Service
210 2447800 Γραμμή εξυπηρέτησης
Φόρμα επικοινωνίας
Ενημερωτικό δελτίο
Stage GLX
ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Νέο κέντρο διανομής με προσαρμοσμένο σύστημα αποθήκευσης

Η σύγχρονη ολοκληρωμένη λύση intralogistics στην GLX Global Logistic Service εξαλείφει τα εμπόδια και αυξάνει σημαντικά τη δυναμική της αποθήκης.

Η Jungheinrich ευθυγράμμισε τις ανάγκες του νέου κέντρου διανομής της GLX Global Logistic Service GmbH στο Freienbrink κοντά στο Βερολίνο με τις ειδικές απαιτήσεις του πελάτη.

Ο Όμιλος GLX είναι μια επιτυχημένη εξελισσόμενη εταιρεία στον τομέα της Διαχείρισης Αλυσίδας Εφοδιασμού με περισσότερες από 6 εγκαταστάσεις. Λόγω της μεγάλης ανάπτυξης της εταιρείας, οι αποθήκες της GLX έφτασαν στα όρια της χωρητικότητάς τους και απαιτείτο ένα νέο κέντρο για να καλύψει τις ανάγκες της.

Οι μεταβαλλόμενες συνθήκες της αγοράς απαιτούν μεγαλύτερη χωρητικότητα στις αποθήκες

Η Jungheinrich ενήργησε ως πάροχος ολοκληρωμένων υπηρεσιών, υπεύθυνος επικοινωνίας και υπεύθυνος έργου για το νέο κέντρο διανομής του Ομίλου GLX. Όλα από μια και μόνο πηγή. Σε συνεργασία με τον πελάτη, αναπτύχθηκε μια ολοκληρωμένη λύση intralogistics.

Ο στόχος ήταν η σημαντική αύξηση της χωρητικότητας αποθήκευσης και της απόδοσης.

Roland Becker
Γενικός Διευθυντής

„Η διάταξη των αποθηκών και η ροή υλικού έχουν προσαρμοστεί τέλεια στις απαιτήσεις μας. Επωφελούμεθα από το εξατομικευμένο σύστημα συλλογής  παραγγελιών“

Από κοινού αναπτυχθείσα λύση

Το νέο, μεγάλο κέντρο διανομής εμβαδού 15.000 τετραγωνικών μέτρων βρίσκεται νοτιοανατολικά του Βερολίνου, από όπου η GLX λειτουργεί τώρα το ευρωπαϊκό της κέντρο για τον εφοδιασμό και διακίνηση ανταλλακτικών, αλλά και τις υπηρεσίες μετά την πώληση. 

Στο δομοστοιχειωτό σύστημα ραφιών αποθηκεύονται και ανακτώνται μικρά βαρέλια και εμπορευματοκιβώτια. Το σύστημα είναι μοιρασμένο σε τέσσερις διαδρόμους με περίπου 10.500 αποθηκευτικούς χώρους, που λειτουργούν με δύο μηχανήματα συλλογής παραγγελιών στενών διαδρόμων τύπου EKS 210 της Jungheinrich.

Το σύστημα ραφιών για βαριά φορτία μεγάλου διαδρόμου προσφέρει περίπου 15.000 αποθηκευτικούς χώρους, που εξυπηρετούνται από reach trucks. Συνολικά, 20 μηχανήματα της Jungheinrich χρησιμοποιούνται για μεταφορές εντός αποθήκης, που είναι μήκους 140 μέτρων και πλάτους 110 μέτρων.

Επιπλέον, το δομοστοιχειωτό σύστημα ραφιών προσφέρει ειδική λύση για πυροπροστασία, για να αποφευχθεί η χρήση συστήματος ψεκασμού.   

Πιο αποτελεσματικές διαδικασίες και πιο σύντομοι χρόνοι συλλογής προϊόντων

Η αύξηση του όγκου των εμπορευμάτων, οι αποδοτικότερες διαδικασίες και οι βραχύτεροι χρόνοι συλλογής προϊόντων εξασφαλίζουν ότι ο Όμιλος GLX είναι απόλυτα έτοιμος για περαιτέρω μελλοντική ανάπτυξη. 

Ο πελάτης ήδη σκέφτεται να συνδεθεί απευθείας στο σύστημα SAP, χρησιμοποιώντας το warehouseNavigation της Jungheinrich.

Συμπέρασμα: Μια λύση απόλυτα προσαρμοσμένη στις ανάγκες του πελάτη, που επιπλέον προσανατολίζεται στο μέλλον.

Έχετε ερωτήσεις;