210 2447800 Γραμμή εξυπηρέτησης
Φόρμα επικοινωνίας
Ενημερωτικό δελτίο
Stage Φορείο για ράφια

Αυτόματα Φορεία

Φορεία για υψηλή απόδοση διαχείρισης εμπορευμάτων

Ένα σύστημα αποθήκευσης με αυτόματο φορείο έχει πολλά πλεονεκτήματα: από την υψηλή απόδοση διαχείρισης εμπορευμάτων κατά την πλήρη πλήρωση ή εκκένωση ενός καναλιού παλετών μέχρι την άνευ συγκρούσεων εισαγωγή και εξαγωγή παλετών και τη βέλτιστη αξιοποίηση χώρου.

Η επακόλουθη αξιοποίηση του χώρου της αποθήκης καθίσταται δυνατή χάρη στα συστήματα φορείου μας, που αποτελούνται από φορείο (Carrier), μηχάνημα-φορέα και ράφι καναλιού. Αυτό το σύστημα ραφιών προσφέρει επαρκές ύψος και πλάτος για πολλαπλά κανάλια παλετών. Το μικρό απαιτούμενο ύψος ανά επίπεδο καναλιού επιτρέπει την αποδοτική αξιοποίηση του ύψους της αποθήκης. Με αυτό το σύστημα, μπορεί λειτουργήσει οποιοδήποτε μηχάνημα της Jungheinrich, αρκεί να έχει την απαιτούμενη ικανότητα ανύψωσης.

Ημιαυτόματη αποθήκη με σύστημα ραφιών με φορείο

Ιδιαιτέρως αποτελεσματικά λειτουργεί το φορείο για ράφια για επαναλαμβανόμενη εισαγωγή και εξαγωγή παλετών στο ίδιο κανάλι παλετών. Το φορείο παραλαμβάνεται στις περόνες του μηχανήματος-φορέα και χρησιμοποιείται στο κανάλι παλετών. Εισέρχεται αυτόνομα στο κανάλι, κάτω από τις αποθηκευμένες παλέτες, χωρίς να συνδέεται με το μηχάνημα-φορέα. Μετά την απόθεση της πρώτης παλέτας και αφού πατηθεί το πλήκτρο έναρξης στο τερματικό χειρισμού, το σύστημα ελέγχου αναλαμβάνει αυτόνομα όλες τις απαραίτητες κινήσεις οδήγησης και ανύψωσης. Οι ανιχνευτές αναγνωρίζουν τη θέση των αποθηκευμένων παλετών και εξασφαλίζουν την εισαγωγή και την εξαγωγή νέων παλετών χωρίς συγκρούσεις. Στη διάρκεια της πορείας του φορείου ο χειριστής του ανυψωτικού μηχανήματος μπορεί να παραλάβει μια επιπλέον παλέτα και να ξεκινήσει την επόμενη εισαγωγή. 

Εύχρηστο τερματικό επικοινωνίας χειρός

Το τερματικό χειρισμού και το σύστημα ελέγχου του φορείου επικοινωνούν μέσω αμφίδρομης ασύρματης σύνδεσης. Το τερματικό επικοινωνίας χειρός είναι εργονομικά τοποθετημένο στο οπτικό πεδίο του οδηγού. Με ευδιάκριτα πλήκτρα λειτουργιών και ευκρινείς ενδείξεις πληροφοριών ο χειρισμός είναι πανεύκολος. Υπάρχει δυνατότητα φορητής χρήσης του τερματικού, εναλλακτικά ο χειρισμός του μπορεί να γίνει και εικονικά μέσω της οθόνης αφής ενός ήδη υπάρχοντος τερματικού ασύρματης μετάδοσης δεδομένων.

Οι εκδόσεις του συστήματος φορείου προσφέρουν ευελιξία

Διαφορετικές εκδόσεις του συστήματος φορείου καθιστούν δυνατή τη διαχείριση διαφορετικού είδους παλέτες, όπως ευρωπαλέτες ή βιομηχανικές παλέτες, στο ίδιο σύστημα ραφιών. Αισθητήρες αναγνωρίζουν αυτόματα το μέγεθος των παλετών. Επίσης η εισαγωγή και εξαγωγή από την αποθήκη με τις μεθόδους LiFo (το τελευταίο εισερχόμενο εξέρχεται πρώτο), και FiFo (το πρώτο εισερχόμενο εξέρχεται πρώτο) μπορεί να εκτελεστεί με ευκολία. Για την πλήρη εκκένωση ενός καναλιού το φορείο για ράφια φέρνει αυτόματα κάθε παλέτα του καναλιού στην πλευρά εξαγωγής από το σύστημα ραφιών, όπου η παλέτα παραλαμβάνεται με ανυψωτικό μηχάνημα και μεταφέρεται στην έξοδο εμπορευμάτων. Αυτή η λειτουργία μπορεί επίσης να εφαρμοστεί όταν απαιτείται εξαγωγή από το σύστημα ραφιών μόνο ενός καθορισμένου αριθμού παλετών και όχι όλων. Όταν δεν πραγματοποιείται καμία εισαγωγή ή εξαγωγή στο αποθηκευτικό σύστημα, υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς όλων των παλετών αυτόματα στην πλευρά εξαγωγής του συστήματος. Για την αποτελεσματική λειτουργία μια ψυκτικής αποθήκης ο υψηλός βαθμός αξιοποίησης του χώρου είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Το φορείο παλέτας στην έκδοση για ψυκτικές αποθήκες προσφέρει δυνατότητες χρήσης έως -30 °C. Ένα δεύτερο σετ συσσωρευτών με σταθμό φόρτισης αυξάνει σημαντικά τη λειτουργική διαθεσιμότητα.

Συστήματα φορείου με σύστημα προστασίας ατόμων

Σε μεγαλύτερα συστήματα ραφιών, είναι δυνατή η επιλογή μέσω τερματικού επικοινωνίας χειρός έως και 69 διαφορετικών φορείων φορτίων (Carrier). Ο χειριστής απλά αλλάζει το αναγνωριστικό στο τερματικό επικοινωνίας χειρός για να φτάσει στο επόμενο φορείο φορτίου (Carrier). Το προαιρετικό σύστημα προστασίας ατόμων αποκλείει τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε ένα κανάλι παλετών ή σε έναν διάδρομο εργασίας. Αν προκύψει συναγερμός, τα φορεία των ραφιών ακινητοποιούνται. Τα εξουσιοδοτημένα μηχανήματα, τα οποία αναγνωρίζονται αυτόματα, δεν εμποδίζονται στο να λειτουργήσουν στα κανάλια των παλετών.

Έχετε ερωτήσεις;