Call4Service
210 2447800 Γραμμή εξυπηρέτησης
Φόρμα επικοινωνίας
Ενημερωτικό δελτίο
solar car parking
ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ

Η Jungheinrich ανοίγει το μεγαλύτερο ηλιακό χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων στο Αμβούργο

Δημιουργώντας βιώσιμη αξία: Η Jungheinrich ανοίγει το μεγαλύτερο ηλιακό χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων στο Αμβούργο.

  • 630 φωτοβολταϊκές μονάδες παρέχουν ηλεκτρική ενέργεια για 52 σημεία φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων
  • Αποτελεσματική χρήση των σφραγισμένων επιφανειών ως συμβολή στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής
  • Στόχος: ουδέτερες ως προς το CO2e επιχειρηματικές δραστηριότητες σε όλες τις τοποθεσίες της Jungheinrich, συμπεριλαμβανομένων όλων των εργοστασίων, έως το 2030

Η Jungheinrich κάλυψε το χώρο στάθμευσης των εργαζομένων στην έδρα της στο Αμβούργο-Wandsbek με ένα φωτοβολταϊκό σύστημα. Η εγκατάσταση έκτασης 1.100 τ.μ. εγκαινιάστηκε σήμερα από την Dr. Melanie Leonhard, Γερουσιαστή για την Οικονομία και την Καινοτομία του Αμβούργου, τον CEO της Jungheinrich Dr. Lars Brzoska και τον Matthias Boxberger, Πρόεδρο του Βιομηχανικού Συνδέσμου του Αμβούργου. Με 630 φωτοβολταϊκές μονάδες και μέγιστη ισχύ περίπου 200 κιλοβάτ, το ηλιακό πάρκινγκ είναι το μεγαλύτερο του είδους του στο Αμβούργο. Στο μέλλον, οι εργαζόμενοι της Jungheinrich θα μπορούν να φορτίζουν τα ιδιωτικά τους ηλεκτρικά οχήματα κατά τη διάρκεια των ωρών εργασίας σε 48 από τα συνολικά 52 σημεία ηλεκτρονικής φόρτισης κάτω από τα ηλιακά στέγαστρα. Τέσσερα ακόμη σημεία φόρτισης είναι ελεύθερα προσβάσιμα και αποτελούν έτσι μέρος της δημόσιας υποδομής φόρτισης του Αμβούργου για την ηλεκτρική κινητικότητα. Η ετήσια παραγωγή της φωτοβολταϊκής στέγης του ηλιακού πάρκινγκ επαρκεί για την πλήρη φόρτιση των μπαταριών κατά μέσο όρο περίπου 4.000 ηλεκτρικών αυτοκινήτων ετησίως. Η Jungheinrich επενδύει συνολικά 1,7 εκατομμύρια ευρώ στη νέα εγκατάσταση. Ο όμιλος δεν έχει επωφεληθεί από καμία δημόσια χρηματοδότηση για το σκοπό αυτό.

Η Dr. Melanie Leonhard, Γερουσιαστής Οικονομικών Υποθέσεων και Καινοτομίας της Ελεύθερης και Χανσεατικής Πόλης του Αμβούργου επισημαίνει: "Η μεγαλύτερη προστασία του κλίματος απαιτεί συγκεκριμένη δράση στην πράξη - από τους πολιτικούς, την κοινωνία και τις επιχειρήσεις. Η Jungheinrich αναλαμβάνει την ευθύνη γι' αυτό εδώ στο Αμβούργο. Με το φωτοβολταϊκό σύστημα στο χώρο στάθμευσής της, η εταιρεία δεν εστιάζει μόνο στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αλλά και στην προώθηση της ηλεκτροκίνησης. Κάθε ακτίνα ηλιακού φωτός που προσπίπτει σε αυτά τα ηλιακά πάνελ μετατρέπεται σε καθαρή ενέργεια για τα ηλεκτρικά οχήματα. Τέτοια μέτρα είναι, αφενός, οικονομικά έξυπνα και, αφετέρου, μια σημαντική συμβολή στη διατήρηση του πλανήτη μας για τις μελλοντικές γενιές."

Ο Dr. Lars Brzoska, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Jungheinrich AG υπογραμμίζει: "Στη Jungheinrich, θεωρούμε τη βιωσιμότητα ως οικονομική, οικολογική και κοινωνική μας υποχρέωση. Από το 2021, όλες οι εγκαταστάσεις της Jungheinrich στη Γερμανία προμηθεύονται αποκλειστικά πράσινη ηλεκτρική ενέργεια. Τώρα, με το νέο ηλιακό μας πάρκινγκ αυτοκινήτων, παράγουμε οι ίδιοι καθαρή ενέργεια ακριβώς εκεί που χρειάζεται - στα σημεία φόρτισης για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα των εργαζομένων μας. Συμβάλλουμε έτσι στην ενεργειακή και μεταφορική στροφή και προχωράμε ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στον στόχο μας να γίνουμε ουδέτεροι ως προς το CO2e σε όλες τις τοποθεσίες της Jungheinrich, συμπεριλαμβανομένων όλων των εργοστασίων, μέχρι το 2030".

Ο Matthias Boxberger, Πρόεδρος του Βιομηχανικού Συνδέσμου του Αμβούργου: "Οι βιομηχανικές επιχειρήσεις μας με έδρα το Αμβούργο είναι εδώ και αρκετό καιρό πρωταθλητές στην προστασία του κλίματος! Ενώ οι πολιτικοί εξακολουθούν να συζητούν για την υποχρέωση φωτοβολταϊκών στους χώρους στάθμευσης, μια κορυφαία βιομηχανική εταιρεία του Αμβούργου εξασφαλίζει ήδη την εφαρμογή του. Αυτό δείχνει ότι η ελεύθερη επιχειρηματική δράση μπορεί συχνά να μειώσει τις εκπομπές CO2 ταχύτερα από τους γραφειοκρατικούς κανονισμούς. Για τη βιομηχανία του Αμβούργου, η προστασία του κλίματος αποτελεί εδώ και καιρό έναν από τους σημαντικότερους εταιρικούς στόχους".

solar car parking space - people

Η ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αποτελεί εναλλακτική λύση έναντι των ορυκτών καυσίμων και, ως εκ τούτου, συμβάλλει σημαντικά στην προστασία του κλίματος. Οι αυξανόμενες τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας θέτουν επίσης προκλήσεις για την οικονομία του Αμβούργου, οπότε τα θέματα της ενεργειακής ασφάλειας και της αυτάρκειας έχουν επίσης αποκτήσει μεγαλύτερη σημασία. Καθώς στη μητρόπολη του Αμβούργου διατίθεται περιορισμένη έκταση για την επέκταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η χρήση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε ήδη σφραγισμένες εκτάσεις, όπως εμπορικές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις, προσφέρει τεράστιες δυνατότητες για την περιοχή του κέντρου της πόλης.

Ο ηλιακός χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων που εγκαινιάστηκε στη Jungheinrich σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τον όμιλο Energielenker. Η πράσινη ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται εδώ, διοχετεύεται απευθείας στα σημεία ηλεκτρικής φόρτισης που έχουν τοποθετηθεί από κάτω, καθώς και στην παροχή ρεύματος των κεντρικών γραφείων του ομίλου Jungheinrich, στην οροφή των οποίων είναι επίσης εγκατεστημένες φωτοβολταϊκές μονάδες. Η Jungheinrich διοχετεύει το πλεόνασμα ηλεκτρικής ενέργειας από το φωτοβολταϊκό της σύστημα στο δημόσιο δίκτυο του Αμβούργου. Από το 2021, όλες οι εγκαταστάσεις της Jungheinrich στη Γερμανία, συμπεριλαμβανομένων των 6 γερμανικών εργοστασίων, προμηθεύονται αποκλειστικά πράσινη ηλεκτρική ενέργεια. Για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας, θερμότητας και ατμού σε επίπεδο ομίλου (Scope 2), ο όμιλος Jungheinrich προωθεί τη μετάβαση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας παγκοσμίως. Η μετάβαση σε πράσινη ηλεκτρική ενέργεια έχει ήδη ολοκληρωθεί σε 21 χώρες. Μόνο το 2022, η Jungheinrich εξοικονόμησε ήδη περίπου 18.900 τόνους εκπομπών CO2e, που ισοδυναμούν περίπου με την ετήσια ικανότητα αποθήκευσης άνθρακα 3.150 εκταρίων δάσους. Η Jungheinrich στοχεύει να καθιερώσει επιχειρηματικές δραστηριότητες με ουδέτερο ισοζύγιο CO2e σε όλες τις τοποθεσίες και τα εργοστάσιά της παγκοσμίως έως το 2030. Η παραγωγή δικής της ηλεκτρικής ενέργειας με τη βοήθεια επιτόπιων φωτοβολταϊκών συστημάτων συμβάλλει σημαντικά σε αυτό.

Παράλληλα, η Jungheinrich προωθεί τον εξηλεκτρισμό των Intralogistics. Το τελευταίο μηχάνημα Jungheinrich με κινητήρα εσωτερικής καύσης βγήκε από τη γραμμή παραγωγής στο Moosburg κοντά στο Μόναχο της Βαυαρίας τον Μάρτιο του 2023. Έκτοτε, η εταιρεία παράγει 100% ηλεκτρικά μηχανήματα. Η Jungheinrich είναι έτσι η πρώτη εταιρεία στον τομέα της που έχει ολοκληρώσει την πλήρη μετατροπή στην ηλεκτροκίνηση. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1953 και κατασκευάζει ηλεκτρικά μηχανήματα εδώ και 70 χρόνια. Αυτά χρησιμοποιούνται σε αποθήκες σε όλο τον κόσμο. Μέχρι σήμερα, η Jungheinrich είναι ηγέτης σε ό,τι αφορά την ηλεκτροκίνηση στις αποθήκες, και ιδίως όσον αφορά τους σύγχρονους συσσωρευτές ιόντων λιθίου, οι οποίοι συμβάλλουν ακόμη περισσότερο στην προστασία του κλίματος από ό,τι οι συμβατικοί συσσωρευτές μολύβδου-οξέος.

Έχετε ερωτήσεις;