Call4Service
210 2447800 Γραμμή εξυπηρέτησης
Φόρμα επικοινωνίας
Ενημερωτικό δελτίο
Εγκαίνια εργοστασίου Chomutocv
ΤΣΕΧΙΑ

Η Jungheinrich εγκαινιάζει το νέο της εργοστάσιο στην Τσεχία

Μεγάλα εγκαίνια στο Chomutov

  • Νέα τοποθεσία για την παραγωγή μηχανημάτων σε 37.000 τετραγωνικά μέτρα
  • Δημιουργία άνω των 350 νέων θέσεων εργασίας
  • Προϋπολογισμός έργου περίπου 60 εκατ. ευρώ

Η Jungheinrich εγκαινίασε το νεότερο εργοστάσιό της για την παραγωγή μηχανημάτων στο Chomutov της Τσεχίας. Στο μέλλον, η εταιρεία θα μετατρέψει την περιοχή των 37.000 τετραγωνικών μέτρων που βρίσκεται περίπου 85 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Πράγας, σε κέντρο παραγωγής reach truck. Περισσότερες από 350 νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν στο πλαίσιο του έργου ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ. Τον Ιούνιο, η Jungheinrich ξεκίνησε την παραγωγή του πρώτου μηχανήματος και συγκεκριμένα του ETV 216i. Το εργοστάσιο είναι το νεότερο από τα δώδεκα εργοστάσια παραγωγής που διαθέτει η εταιρεία σε όλο τον κόσμο και αποτελεί κεντρικό στοιχείο για την αύξηση της παραγωγικότητας και της κερδοφορίας στο πλαίσιο της Στρατηγικής 2025+.

Η Sabine Neuß, Chief Technology Officer της Jungheinrich AG, αναφέρει: «Το νέο μας εργοστάσιο στο Chomutov είναι μια από τις πιο υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις παραγωγής περονοφόρων ανυψωτικών μηχανημάτων στον κόσμο και θα ανεβάσει την παραγωγή μας στο επόμενο επίπεδο. Επεκτείνουμε τη χωρητικότητα του δικτύου παραγωγής μας στην Ευρώπη και διασφαλίζουμε ότι η σταθερά αυξανόμενη ζήτηση εξοπλισμού αποθήκης, μπορεί επίσης να καλυφθεί στο μέλλον».

Ξεκινώντας με το ETV 216i, ολόκληρη η παραγωγή μηχανημάτων θα μεταφερθεί σταδιακά στο εργοστάσιο στο Chomutov. Ο Jiri Rösner, Διευθυντής Εργοστασίου της Jungheinrich στο Chomutov, προσθέτει: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να είμαστε μέλος της οικογένειας Jungheinrich και να συνεχίσουμε να γράφουμε την ιστορία επιτυχίας των μηχανημάτων που φθάνουν εδώ στο Chomutov. Η ισχυρή τοπική μας ομάδα συνεχίζει να αναπτύσσεται προκειμένου να γίνει πραγματικότητα αυτό το όραμα».

Από την παρουσίασή του πριν από σχεδόν πέντε χρόνια, το ETV 216i έχει εξελιχθεί στο best-seller της Jungheinrich. Χάρη στην επαναστατική του σχεδίαση, έχει βελτιωμένη εργονομία και είναι πολύ πιο συμπαγές από άλλα της κατηγορίας του. Το ETV 216i είναι το πρώτο ανυψωτικό μηχάνημα στον κόσμο με ενσωματωμένο συσσωρευτή ιόντων λιθίου και κατασκευάστηκε στο Norderstedt.

Κατά το σχεδιασμό του νέου εργοστασίου στο Chomutov, η Jungheinrich έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στην απόδοση και τη βιωσιμότητα. Από τους χώρους εργασίας έως τις σύνθετες εγκαταστάσεις παραγωγής, ολόκληρο το εργοστάσιο ενσωματώνει τη τελευταία λέξη της τεχνολογίας: Για παράδειγμα, εκτός από ένα πλήρως αυτοματοποιημένο κέντρο λεπτομερούς επεξεργασίας μετάλλων, διαθέτει μια καινοτόμο γραμμή βαφής, η οποία χρησιμοποιεί ταυτόχρονα λιγότερη ενέργεια και υλικό για την υψηλής ποιότητας επιχρήσματος σε σκόνη. Η κατασκευή και η συναρμολόγηση με σύστημα ψηφιακής βοήθειας για τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο στοχεύουν στη διασφάλιση αποτελεσματικότητας και ποιότητας. Μεταξύ άλλων, αυτό επιτυγχάνεται με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης.

Το ενεργειακά αποδοτικό και βελτιστοποιημένο ως προς το CO2 εργοστάσιο στο Chomutov δεν είναι μόνο το νεότερο αλλά και το πιο βιώσιμο που έχει κατασκευάσει ποτέ η Jungheinrich. Εκτός από τη χρήση πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας και την εγκατάσταση αντλιών θερμότητας, μια ειδική θερμομόνωση στο χώρο των γραφείων εξασφαλίζει πρόσθετη εξοικονόμηση ενέργειας. Η Jungheinrich μπόρεσε να μειώσει την κατανάλωση νερού μέσω εξοπλισμού συλλογής βρόχινου νερού. Επιπλέον, το εργοστάσιο βρίσκεται σε χώρο πρασίνου 1,5 εκταρίου με αυτοφυείς θάμνους και δέντρα και συμβάλλει έτσι στην προώθηση της τοπικής βιοποικιλότητας.

Η Jungheinrich άνοιξε την θυγατρική της εταιρεία στην Τσεχία το 1992. Εκεί, η εταιρεία εκπροσωπείται από τρεις μονάδες πωλήσεων, εκτός από το νέο εργοστάσιο. Συνολικά, απαριθμεί περισσότερους από 360 υπαλλήλους και θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους προμηθευτές περονοφόρων ανυψωτικών μηχανημάτων στην Τσεχία.

εγκαινια chomutov τσεχία - People

Φωτογραφία: Jungheinrich Chomutov. Από αριστερά προς τα δεξιά: Nils Sander (Διευθυντής εργοστασίου Jungheinrich Norderstedt), Jiri Rösner (Διευθυντής εργοστασίου Jungheinrich Chomutov) και Sabine Neuß (CTO Jungheinrich).

Έχετε ερωτήσεις;