Call4Service
210 2447800 Γραμμή εξυπηρέτησης
Φόρμα επικοινωνίας
Ενημερωτικό δελτίο
MAGAZINO
Η JUNGHEINRICH ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ

Η Jungheinrich αποκτά όλες τις μετοχές της εταιρείας ρομποτικής Magazino

Η Jungheinrich αποκτά όλες τις μετοχές της εταιρείας ρομποτικής Magazino από τους ιδρυτές και τους προηγούμενους συμμετόχους


  •  Ενίσχυση του χώρου των αυτόνομων κινητών ρομπότ ως μελλοντικό πεδίο στα intralogistics
  •  Περαιτέρω επέκταση των αρμοδιοτήτων λογισμικού
  •  Προσθήκη μιας από τις μεγαλύτερες ομάδες ανάπτυξης για κινητά ρομπότ στην Ευρώπη με περίπου 130 εμπειρογνώμονες

Αμβούργο, 23 Αυγούστου 2023 - Η Jungheinrich, πρωτοπόρος στον τομέα των intralogistics με έδρα το Αμβούργο, εξαγοράζει πλήρως την Magazino, μια εταιρεία που ειδικεύεται στη ρομποτική με έδρα το Μόναχο. Εκτός από τη συμμετοχή της, η οποία υφίσταται από το 2020 και αυξήθηκε στο 21,7% το 2022, η Jungheinrich αποκτά όλες τις μετοχές που κατείχαν οι ιδρυτές καθώς και οι προηγούμενοι συμμέτοχοι, μεταξύ άλλων οι Cellcom, Fiege Logistik και Körber. Η συναλλαγή τέθηκε σε ισχύ αμέσως μετά την υπογραφή της αυτή την εβδομάδα. Τα μέρη συμφώνησαν να μη γνωστοποιήσουν το τίμημα της αγοράς. Η Magazino θα συνεχίσει να αναπτύσσεται ως ανεξάρτητη εταιρεία στο πλαίσιο της Jungheinrich και θα κάνει επίσης ιδιαίτερα χρήση του παγκόσμιου δικτύου πωλήσεων και υπηρεσιών του ομίλου. Η εταιρεία θα παραμείνει υπό τη διοίκηση των δύο συνιδρυτών Frederik Brantner και Lukas Zanger καθώς και του Dr. Moritz Tenorth.

Για τη Jungheinrich, η πλήρης εξαγορά της Magazino αποτελεί ένα ακόμη στρατηγικά σημαντικό βήμα προς την ενίσχυση της τεχνογνωσίας της στον τομέα της αυτοματοποίησης. Η Magazino ιδρύθηκε το 2014, απασχολεί περίπου 130 άτομα και διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες ομάδες ανάπτυξης κινητής ρομποτικής στην Ευρώπη. Η εταιρεία προσφέρει μια ισχυρή τεχνολογική πλατφόρμα που επιτρέπει στα ρομπότ να λειτουργούν και σε μικτό περιβάλλον ανθρώπου-μηχανής. Ως αποτέλεσμα, τα ρομπότ είναι σε θέση να πλοηγούνται έξυπνα στην αποθήκη, καθώς και να παραλαμβάνουν και να μεταφέρουν επιλεκτικά τα απαραίτητα αντικείμενα. Το σύστημα και τα ρομπότ της Magazino χρησιμοποιούνται ήδη σε αποθήκες διαφόρων βιομηχανικών πελατών, διαδικτυακών λιανοπωλητών και παρόχων υπηρεσιών logistics. Το λογισμικό ελέγχου για ρομπότ σε σύνθετα περιβάλλοντα logistics είναι επίσης ήδη ενσωματωμένο στο EAEa της Jungheinrich, ένα πλήρως αυτοματοποιημένο χαμηλό ανυψωτικό μηχάνημα που παρουσιάστηκε αρχικά στη φετινή έκθεση LogiMAT.

Για τη Jungheinrich, η συγχώνευση αποτελεί ιδανική προσθήκη στο πλαίσιο της επέκτασης των δραστηριοτήτων της με αυτοματοποιημένα και αυτόματα μηχανήματα. Στο μέλλον, η τεχνογνωσία της Magazino σε θέματα λογισμικού και ανάπτυξης θα ενσωματωθεί ακόμη πιο στενά στην ανάπτυξη των προϊόντων της Jungheinrich. Η Magazino αποκτά πρόσβαση στο διεθνές δίκτυο πωλήσεων και υπηρεσιών της Jungheinrich και γίνεται μέρος ενός μεγάλου χαρτοφυλακίου προϊόντων και λύσεων intralogistics. Το εμπορικό σήμα Magazino θα διατηρηθεί και η εταιρεία θα συνεχίσει να συνεργάζεται με εξωτερικούς συνεργάτες και πελάτες.

"Συνεργαζόμαστε στενά με τη Magazino εδώ και αρκετά χρόνια και επικοινωνούμε καλά. Η χημεία είναι απλά η σωστή. Τώρα κάνουμε το επόμενο λογικό βήμα στη συνεργασία μας και αποκτούμε πλήρως τη Magazino", δήλωσε ο Dr. Lars Brzoska, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Jungheinrich. "Η Magazino είναι μια επιτυχημένη εταιρεία με πολύ καλή διοίκηση και κορυφαίους εμπειρογνώμονες στην αγορά. Διαθέτει εξαιρετικές ικανότητες λογισμικού και έχει αναπτύξει λύσεις που έχουν τη δυνατότητα να διαμορφώσουν μακροπρόθεσμα το μέλλον των intralogistics. Στον Όμιλο, θα αξιοποιήσουμε αυτές τις ικανότητες για να προωθήσουμε από κοινού την περαιτέρω ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων αυτοματισμού και ρομποτικής".

Frederik Brantner, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Magazino: "Η ανάγκη για αυτοματοποίηση των αποθηκών αυξάνεται συνεχώς. Καθοδηγώντας τα ρομπότ σε αυτό το πολύπλοκο περιβάλλον, έχουμε αναπτύξει μια μοναδική τεχνογνωσία την οποία θέλουμε να επεκτείνουμε περαιτέρω. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους προηγούμενους επενδυτές μας για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν και για τα πολλά χρόνια επιτυχημένης συνεργασίας. Μας έχουν υποστηρίξει στρατηγικά και οικονομικά μέχρι σήμερα και έχουν συμβάλει σημαντικά στην περαιτέρω ανάπτυξη της επιχείρησής μας. Μαζί έχουμε θέσει τα θεμέλια για το επόμενο κεφάλαιο στην ιστορία επιτυχίας της Magazino. Με τη Jungheinrich, θα συνεχίσουμε να επεκτείνουμε την ηγετική μας θέση στα intralogistics και θα επεκταθούμε επίσης διεθνώς".


Έχετε ερωτήσεις;