Call4Service
210 2447800 Γραμμή εξυπηρέτησης
Φόρμα επικοινωνίας
Ενημερωτικό δελτίο
ecovadis 2022
ΠΛΑΤΙΝΕΝΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

Η Jungheinrich λαμβάνει πλατινένια πιστοποίηση από την EcoVadis

- Η Jungheinrich συγκαταλέγεται στο «Top 1%» των πιο βιώσιμων εταιρειών παγκοσμίως

- Ανανεωμένο βραβείο EcoVadis με εξαιρετικά αποτελέσματα περιβαλλοντικής προστασίας

- Συνεπής στρατηγική για το κλίμα, με βάση μια λεπτομερή αναφορά ανθρακικού αποτυπώματος CO2

Για δεύτερη συνεχόμενη φορά, η εταιρεία βραβεύεται με το πλατινένιο (Platinum) πιστοποιητικό βιωσιμότητας EcoVadis. Με αυτό τον τρόπο, η Jungheinrich - ειδικός σε θέματα intralogistics- συγκαταλέγεται στο κορυφαίο 1% των εταιρειών παγκοσμίως στους τομείς της προστασίας του περιβάλλοντος, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των βιώσιμων προμηθειών.

Πώς ανταποκρίνονται οι εταιρείες όσον αφορά την εταιρική ευθύνη; Για να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα ο οργανισμός αξιολόγησης EcoVadis εξέτασε περισσότερες από 100.000 εταιρείες παγκοσμίως. Μόνο το 1% των πιο βιώσιμων εταιριών από αυτές λαμβάνουν το υψηλότερο πλατινένιο (Platinum) πιστοποιητικό. Η Jungheinrich έχει πλέον λάβει την υψηλότερη πιστοποίηση για τη βιωσιμότητα για δεύτερη συνεχόμενη φορά, γεγονός που την καθιστά, για άλλη μια φορά, μία από τις πιο βιώσιμες εταιρείες στον κόσμο.

Ο Dr. Lars Brzoska, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Jungheinrich AG, επισημαίνει: "Η Jungheinrich δημιουργεί βιώσιμη αξία - αυτό αποδεικνύεται από την επαναλαμβανόμενη απονομή της πλατινένιας (Platinum) πιστοποίησης EcoVadis. Ως «οικογενειακή» εταιρεία, η αξίωσή μας είναι να συνδυάζουμε τα καινοτόμα προϊόντα και την οικονομική επιτυχία με την οικολογική και κοινωνική ευθύνη".  

Sustainability2

Η EcoVadis αποτίνει ιδιαίτερο φόρο τιμής στις επιδόσεις της Jungheinrich αναφορικά με την προστασία του περιβάλλοντος, αξιολογώντας τη δέσμευση της εταιρείας στον τομέα αυτό ως "εξαιρετική". Η Jungheinrich επιδιώκει σταθερά τον στόχο της ουδετερότητας ως προς τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και έχει δεσμευτεί για τον κλιματικό στόχο σύμφωνα με τη συμφωνία του Παρισιού. Για παράδειγμα, η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με την παραγωγή δικής της ηλιακής ενέργειας μέσω φωτοβολταϊκών συστημάτων, συμπεριλήφθηκε επίσης στην αξιολόγηση της EcoVadis. Επιπλέον, η Jungheinrich υιοθέτησε πριν από χρόνια τον δικό της Κώδικα Εργασίας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στον οποίο έχουν δεσμευτεί όλες οι θυγατρικές της εταιρείες σε 41 χώρες παγκοσμίως. Για τη διασφάλιση βιώσιμων προμηθειών, η Jungheinrich αξιολογεί συστηματικά τη συμπεριφορά των προμηθευτών της στους τομείς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του περιβάλλοντος. Αυτό αφορά σήμερα περισσότερους από 700 προμηθευτές, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν πάνω από το 75% του παγκόσμιου όγκου αγορών της Jungheinrich.

Η τρέχουσα πλατινένια (Platinum) αξιολόγηση αποτελεί την τέταρτη συνεχόμενη φορά που η EcoVadis απονέμει κορυφαία πιστοποίηση στη Jungheinrich. Το 2019 και το 2020, η Jungheinrich βραβεύτηκε με Χρυσά πιστοποιητικά και το 2021 με Πλατινένιο (Platinum) για πρώτη φορά. Η εταιρεία συνεχίζει να προωθεί με συνέπεια τη δέσμευσή της για βιωσιμότητα.

sustainability1

Ως ένας από τους κορυφαίους οργανισμούς παγκοσμίως για την αξιολόγηση της εταιρικής υπευθυνότητας, η EcoVadis έχει αξιολογήσει περισσότερες από 100.000 εταιρείες. Η μεθοδολογία βασίζεται σε διεθνή πρότυπα για τη βιωσιμότητα και λαμβάνει υπόψη πάνω από 200 κατηγορίες αγορών και περισσότερες από 175 χώρες. Η αξιολόγηση βασίζεται σε 21 δείκτες σε τέσσερις θεματικούς τομείς: περιβάλλον, εργασία και ανθρώπινα δικαιώματα, ηθική και βιώσιμες προμήθειες.

Μάθετε περισσότερα για την πλατφόρμα αξιολόγησης βιωσιμότητας της EcoVadis στη διεύθυνση: https://www.ecovadis.com/.

Έχετε ερωτήσεις;