Call4Service
210 2447800 Γραμμή εξυπηρέτησης
Φόρμα επικοινωνίας
Ενημερωτικό δελτίο
50 Sustainability & Climate Leaders
ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Η Jungheinrich είναι μέρος της πρωτοβουλίας «50 Ηγέτες Βιωσιμότητας & Κλίματος»

Η πρωτοβουλία «50 Ηγέτες Βιωσιμότητας & Κλίματος» έχει ως στόχο την ανάληψη ηγετικού ρόλου στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, συμβάλλοντας στην επίτευξη των 17 πυλώνων Αειφόρου Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.

«Η κλιματική αλλαγή είναι ένα από τα πιο βασικά ζητήματα της εποχής μας»

Ο Δρ. Lars Brzoska, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Jungheinrich AG, αναφέρει: «Στη Jungheinrich αναγνωρίζουμε τη βιωσιμότητα ως οικονομική, οικολογική και κοινωνική υποχρέωση. ‘Άλλωστε, η συμμετοχή μας στην πρωτοβουλία «50 Ηγέτες Βιωσιμότητας & Κλίματος» το αντικατοπτρίζει. Με τα ενεργειακά αποδοτικά μηχανήματά μας, αλλά και με τις έξυπνες λύσεις αυτοματισμού, μειώνουμε τις εκπομπές CO2 στα intralogistics. Με αυτό τον τρόπο, δημιουργούμε βιώσιμη αξία και συμβάλλουμε στη νίκη του αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Στη Στρατηγική 2025+ που παρουσιάστηκε πρόσφατα, η Jungheinrich έχει ενσωματώσει το ζήτημα της βιωσιμότητας και έχει θέσει φιλόδοξους στόχους. Ως μέρος αυτού, ο Όμιλος έχει ως στόχο την επίτευξη ουδετερότητας CO2. Εισάγοντας τη συστηματική διαχείριση της βιώσιμης ανάπτυξης εντός της εταιρίας αλλά και σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού, η Jungheinrich ορίζει σαφείς ευθύνες και δημιουργεί διαφάνεια για μεγαλύτερη βιωσιμότητα.

Ο Δρ. Brzoska εξηγεί: « Για την Jungheinrich ως οικογενειακή επιχείρηση, η ανάληψη εταιρικής υπευθυνότητας σημαίνει συνδυασμό κερδοφόρας ανάπτυξης με κοινωνικές και οικολογικές πλευρές. Αυτή η αντίληψη, μας οδηγεί στο να διαμορφώσουμε το μέλλον της βιομηχανίας μας και ακόμα παραπέρα.». Η Jungheinrich συγκαταλέγεται στο 2% των αειφόρων εταιρειών του κλάδου του μηχανολογικού εξοπλισμού.

Νούμερο ένα στην ενεργειακή απόδοση

Η Jungheinrich είναι νούμερο ένα στην ενεργειακή απόδοση στην αποθήκευση και κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο των intralogistics, για την ανάπτυξη καινοτόμων ενεργειακών συστημάτων. Περίπου το 98 τοις εκατό των μηχανημάτων που παράγονται από την Jungheinrich είναι ηλεκτροκίνητα. Αυτό καθιστά την Jungheinrich πρωτοπόρο στον κλάδο της. Η εταιρία χρησιμοποιεί ηλεκτρικούς κινητήρες από τότε που ιδρύθηκε το 1953.

Αυτή τη στιγμή, χρησιμοποιούνται περισσότερα από 1.000.000 ηλεκτροκίνητα μηχανήματα της Jungheinrich παγκοσμίως. Καμία άλλη εταιρία στα intralogistics δεν χρησιμοποιεί σταθερά συσσωρευτές ιόντων λιθίου. Ένα μηχάνημα με συσσωρευτή ιόντων λιθίου, εκπέμπει έως και 52 τοις εκατό λιγότερο CO2e από ένα μηχάνημα diesel.

Η ανακατασκευή συμβάλλει στην προστασία του κλίματος

Χάρη στη βιομηχανική ανακατασκευή των μηχανημάτων της, η Jungheinrich συμβάλλει σημαντικά στην προστασία του κλίματος. Η επιδιόρθωση μεταχειρισμένων μηχανημάτων και η δημιουργία δύο, και σε ορισμένες περιπτώσεις, τριών κύκλων ζωής μειώνει σημαντικά την κατανάλωση πρώτων υλών και ενέργειας. Περίπου το 80 τοις εκατό των εκπομπών CO2e μπορούν να διασωθούν με αυτό τον τρόπο σε σύγκριση με τη νέα παραγωγή.

Την ίδια στιγμή, τα μεταχειρισμένα μηχανήματα είναι κυριολεκτικά τόσο καλά όσο τα καινούργια. Έτσι, τα μεταχειρισμένα μηχανήματα της Jungheinrich συνδυάζουν οικονομικά, τεχνολογικά και οικολογικά πλεονεκτήματα. Λόγω της υψηλής ποιότητας θεωρούνται ιδιαίτερα αξιόπιστα και παρουσιάζουν χαμηλό κίνδυνο αστοχίας.

Πρωτοπόρος στην αυτοματοποίηση και στη ψηφιοποίηση

H Jungheinrich είναι επίσης πρωτοπόρος στους τομείς της αυτοματοποίησης και της ψηφιοποίησης. Η τεχνολογία στα μηχανήματα και το λογισμικό της αποθήκης, αποτελούν ένα μεγάλο σύνολο και διασφαλίζουν ότι ο άνθρωπος, η μηχανή και η αποθήκη επικοινωνούν, συνεργάζονται και αλληλοσυμπληρώνονται. Αυτό αποδεικνύεται σε μία μικρή κλίμακα από τα αυτόματα μηχανήματα και σε μία μεγαλύτερη κλίμακα από αυτόματα συστήματα ραφιών, σε αποθήκες άνω των 40 μέτρων ύψους. Οι λύσεις αυτοματισμού  μειώνουν τα λάθη και τις περιττές μετακινήσεις, προκαλούν λιγότερα ατυχήματα και με αυτό τον τρόπο συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και των ρυπογόνων εκπομπών στα logistics.

Μαζί με ένα συνεργάτη, η Jungheinrich έχει αναπτύξει μία πλήρως αυτοματοποιημένη λύση για «κάθετη γεωργία». Βασικός παράγοντας ήταν η χρήση έξυπνων λύσεων ώστε να επιτύχουμε και να παρέχουμε αποτελεσματικότητα και βιωσιμότητα με όσο το δυνατόν περισσότερους τρόπους σε αυτό το νέο και μοντέρνο τύπο καλλιέργειας. Με αυτό τον τρόπο, μπορεί  να παραχθεί φρέσκο μαρούλι στην έρημο. Συγκριτικά με τη συμβατική καλλιέργεια, το φυτό χρησιμοποιεί 90% λιγότερο νερό κα δεν χρησιμοποιούνται καθόλου φυτοφάρμακα.

Έχετε ερωτήσεις;