Call4Service
210 2447800 Γραμμή εξυπηρέτησης
Φόρμα επικοινωνίας
Ενημερωτικό δελτίο
κλιματικός στόχος 2024

Ο κλιματικός μας στόχος καθορίστηκε

Η Jungheinrich λαμβάνει επικύρωση της πρωτοβουλίας "Science Based Targets initiative".

- Μηδενικές εκπομπές CO2 σε ολόκληρη την αλυσίδα έως το 2050
- Επιστημονικά τεκμηριωμένη στρατηγική κατά της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής
-  Όλες μας οι εγκαταστάσεις, σε 28 χώρες, να χρησιμοποιούν ηλεκτρική ενέργεια μόνο από ανανεώσιμες πηγές

Η πρωτοβουλία "Science Based Targets initiative" (SBTi) εξέτασε και επιβεβαίωσε τον κλιματικό στόχο της Jungheinrich, να μειώσει τις δικές της εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου στο μηδέν. Σύμφωνα με την SBTi, ο φιλόδοξος στόχος της Jungheinrich συμβάλλει στον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη κατά 1,5 βαθμούς Κελσίου και, ως εκ τούτου, είναι σύμφωνος με τους παγκόσμιους στόχους της Συμφωνίας του Παρισιού. Η Jungheinrich είναι μία από τις λίγες συμμετέχουσες εταιρείες παγκοσμίως, των οποίων ο στόχος έχει επιβεβαιωθεί από την SBTi. Μέχρι στιγμής, η SBTi έχει επικυρώσει τους στόχους λιγότερων  από το 10%  όλων των συμμετεχόντων.

Η Jungheinrich έχει δεσμευτεί να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου (πεδία 1 έως 3) σε μηδενικό επίπεδο σε ολόκληρη την αλυσίδα της έως το 2050. Τα ενδιάμεσα βήματα που απαιτούνται για την επίτευξη αυτού του στόχου έχουν πλέον επιβεβαιωθεί από την SBTi, η οποία καθόρισε το πρώτο παγκοσμίως ανεξάρτητο πρότυπο επαλήθευσης, για τις προσπάθειες των εταιρειών για την προστασία του κλίματος. 

Ο Dr Lars Brzoska, Διευθύνων Σύμβουλος της Jungheinrich AG σημειώνει: "Μόνο με μια επιστημονικά τεκμηριωμένη βάση μπορούμε να περιορίσουμε το ανθρωπογενές φαινόμενο του θερμοκηπίου και την επακόλουθη αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας κατά 1,5 βαθμούς Κελσίου. Είναι ο μόνος τρόπος για να διασφαλίσει η ανθρωπότητα ότι οι δραστικές συνέπειες και οι κίνδυνοι της κλιματικής αλλαγής θα μειωθούν σημαντικά".

Το 2021, η Jungheinrich προσχώρησε στην SBTi και δεσμεύτηκε επίσημα να συμβάλει ενεργά στην επίτευξη του στόχου του 1,5 βαθμού για το κλίμα. Ο Όμιλος προωθεί την παγκόσμια μετάβαση της παροχής ενέργειας σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Οι εγκαταστάσεις της Jungheinrich σε 28 χώρες προμηθεύονται πλέον την ηλεκτρική τους ενέργεια αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές. Για την περαιτέρω μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στις επιχειρηματικές της δραστηριότητες, η εταιρεία έχει δρομολογήσει πρόσθετα μέτρα, όπως η σταδιακή έξοδος από τα ορυκτά καύσιμα και ο πλήρης εξηλεκτρισμός του στόλου μηχανημάτων της. 

SBTi

Η Jungheinrich εργάζεται επίσης συνεχώς για τη βιωσιμότητα των προϊόντων της, ώστε να επιτύχει συνολική μείωση των εκπομπών σε ολόκληρη την αλυσίδα της. Για παράδειγμα, τα περονοφόρα ανυψωτικά μηχανήματα της Jungheinrich με συσσωρευτές ιόντων λιθίου καταναλώνουν ήδη περίπου 20% λιγότερη ενέργεια σε καθημερινή χρήση (σε σύγκριση με τις εναλλακτικές λύσεις μολύβδου-οξέος). Εάν τα μηχανήματα κινούνται επίσης με πράσινη ηλεκτρική ενέργεια, δεν παράγουν σχεδόν καθόλου εκπομπές κατά τη χρήση τους. 

Ο Dr Lars Brzoska επισημαίνει: "Έχουμε θέσει φιλόδοξους στόχους. Η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης είναι ένα έργο μαμούθ. Μόνο μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν πιο βιώσιμο κόσμο για τις μελλοντικές γενιές. Η Jungheinrich συνεισφέρει το μερίδιό της".

Γι' αυτό το λόγο, οι επιχειρηματικοί εταίροι συμμετέχουν επίσης στενά στην πορεία προς την επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Η Jungheinrich έχει διεξάγει επί του παρόντος έρευνα σε περισσότερους από 700 προμηθευτές σχετικά με θέματα προστασίας του περιβάλλοντος. Αυτοί αντιπροσωπεύουν ήδη το 75% του όγκου αγορών της Jungheinrich. 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Jungheinrich και την πρωτοβουλία "Science Based Targets initiative" μπορείτε να βρείτε στις ιστοσελίδες https://www.jungheinrich.com/en/sustainability/climate-protection-1532956 και https://sciencebasedtargets.org/companies-taking-action#dashboard 

Έχετε ερωτήσεις;