Call4Service
210 2447800 Γραμμή εξυπηρέτησης
Φόρμα επικοινωνίας
Ενημερωτικό δελτίο
τσεχία
ΤΣΕΧΙΑ

Τελετή έναρξης εργασιών νέου εργοστασίου της Jungheinrich

• Νέα τοποθεσία 37.000 τετραγωνικών μέτρων, για την παραγωγή μηχανημάτων τύπου reach truck

• Η έναρξη της παραγωγής προγραμματίζεται για τα μέσα του 2023

• Δημιουργία άνω των 350 νέων θέσεων εργασίας

• Ενεργειακά αποδοτική και φιλική προς το περιβάλλον κατασκευή, με μειωμένες εκπομπές CO2

Η Jungheinrich ξεκινά την κατασκευή του νέου της εργοστασίου στο Chomutov της Τσεχίας. Μαζί με εκπροσώπους υπεύθυνης κατασκευαστικής ανάπτυξης, των τοπικών αρχών και επιχειρήσεων, η Sabine Neuß, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Jungheinrich AG, κήρυξε την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών την προηγούμενη Παρασκευή, 6 Μαΐου 2022. Σε 37.000 τετραγωνικά μέτρα θα κατασκευαστεί ένα ενεργειακά αποδοτικό και φιλικό προς το περιβάλλον νέο κτίριο, για την παραγωγή μηχανημάτων τύπου reach truck. Εδώ, αναμένεται να δημιουργηθούν περισσότερες από 350 θέσεις εργασίας. Η κατασκευή πραγματοποιείται με την εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Panattoni χρησιμοποιώντας τη μέθοδο κατασκευής built-to-suit και έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί την άνοιξη του 2023. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι περίπου 60 εκατ. ευρώ.

Από το 2023, η Jungheinrich θα παράγει την τρέχουσα γενιά των μηχανημάτων reach truck, τα ETV 216i της POWERLiNE, στο Chomutov. Για την εταιρεία, το νέο εργοστάσιο αποτελεί κεντρικό στοιχείο για την επίτευξη των στόχων ανάπτυξης ως μέρος της στρατηγικής της 2025+ και την αύξηση της ανταγωνιστικότητάς της μακροπρόθεσμα.

Η Sabine Neuß, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Jungheinrich AG, αναφέρει: "Με το νέο μας εργοστάσιο, επεκτείνουμε τις δυνατότητες εντός του δικτύου παραγωγής μας στην Ευρώπη. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζουμε σε πρώιμο στάδιο ότι θα είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε στην ολοένα και αυξανόμενη ζήτηση material handling εξοπλισμού στο μέλλον. Κατασκευάζουμε μια από τις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις παραγωγής περονοφόρων ανυψωτικών μηχανημάτων στον κόσμο στο Chomutov, ανεβάζοντας την παραγωγή μας στο επόμενο επίπεδο."

Με τη στρατηγική απόφαση της συγκεκριμένης τοποθεσίας, η Jungheinrich υλοποιεί την εταιρική της δέσμευση για τη δημιουργία βιώσιμης αξίας εστιάζοντας ιδιαίτερα στην απόδοση και τη βιωσιμότητα. Η σύγχρονη τεχνολογία θα χρησιμοποιηθεί για ολόκληρο τον εξοπλισμό του εργοστασίου, από τους χώρους εργασίας έως σύνθετες μονάδες παραγωγής. Για παράδειγμα, θα εγκατασταθεί ένα νέο σύστημα ελέγχου παραγωγής. Εκτός από τη χρήση πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας, θα ενσωματωθεί μια αντλία θερμότητας, ενώ η ειδική θερμομόνωση στην πτέρυγα των γραφείων, εξασφαλίζει επιπλέον εξοικονόμηση ενέργειας. Με την εγκατάσταση συστήματος συλλογής βρόχινου νερού θα μειωθεί σημαντικά η κατανάλωση νερού. Μια μεγάλη πράσινη έκταση 1,5 εκταρίου με γηγενή δέντρα και θάμνους προορίζεται να προωθήσει την τοπική βιοποικιλότητα. Για το κτίριο, φιλοδοξείται η πιστοποίηση με το πρότυπο βιωσιμότητας του Building Research Establishment Environmental Assessment Methodology (BREEAM) σε επίπεδο «Εξαιρετικό».

Η ολοκλήρωση έχει προγραμματιστεί για την άνοιξη του 2023 και η έναρξη της παραγωγής έχει προγραμματιστεί για τα μέσα του 2023. Ως παραδοσιακή περιοχή για την εξόρυξη άνθρακα, το Chomutov επηρεάζεται από την τρέχουσα διαρθρωτική αλλαγή. Η νέα μονάδα παραγωγής της Jungheinrich θα δημιουργήσει περισσότερες από 350 νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή.

Φωτογραφία: Από αριστερά προς τα δεξιά: Václav Hora (Δήμαρχος Vrskmaň), Jiří Rösner (Διευθυντής εργοστασίου Chomutov, JUNGHEINRICH Chomutov s.r.o.), Lukáš Musil (Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, RSJ Investments), Klára Sobotková (Διευθύντρια περιφερειακής ανάπτυξης CZ, Panattoni), Sabine Neuß, (Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Διοίκησης Τεχνικών, Jungheinrich AG), Marek Hrabáč (Δήμαρχος Chomutov και Σύμβουλος του Ústecký kraj (Διαχείριση Μεταφορών και Οδών)), Darina Kováčová (Δήμαρχος Jirkov), Matthias Stangenberg (Διευθυντής Έργου του νέου εργοστασίου στο Chomutov, JUNGHEINRICH AG), Jan Andrejco (Τεχνικός Διευθυντής, Panattoni) και Michal Kováříček (Head of Project Management, Goldbeck Bau s.r.o)

Έχετε ερωτήσεις;