Call4Service
210 2447800 Γραμμή εξυπηρέτησης
Φόρμα επικοινωνίας
Ενημερωτικό δελτίο
JT
JT Energy Systems

Η JT Energy Systems κατασκευάζει σύστημα αποθήκευσης συσσωρευτών 25 MW

Η μεγαλύτερη εγκατάσταση αποθήκευσης συσσωρευτών της Σαξονίας

Ανακύκλωση χρησιμοποιημένων συσσωρευτών Ιόντων Λιθίου

Ευφυής διασύνδεση της ηλεκτροκίνησης με την ενεργειακή μετάβαση

Η JT Energy Systems δίνει μία νέα πνοή στους χρησιμοποιημένους συσσωρευτές ιόντων λιθίου προγραμματίζοντας να παράγει μελλοντικά συσσωρευτές ουδέτερου CO2. Η εταιρεία η οποία αποτελεί κοινοπραξία της Jungheinrich και της Triathlon, κατασκευάζει μια ευέλικτη μονάδα αποθήκευσης συσσωρευτών στο Freiberg, της Σαξονίας, με μέγιστη ισχύ 25 MW. Το εργοστάσιο είναι το μεγαλύτερο του είδους του στη Σαξονία και ένα από τα πιο ισχυρά στη Γερμανία. Το σύστημα αποθήκευσης μεγάλης κλίμακας αποτελείται, μεταξύ άλλων, από χρησιμοποιημένες μονάδες συσσωρευτών ιόντων λιθίου που θα ανακατασκευαστούν και θα επαναχρησιμοποιηθούν σε ηλεκτροκίνητα μηχανήματα αντιβάρου καθώς και στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Στο μέλλον, η εγκατάσταση αποθήκευσης συσσωρευτών θα χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή συσσωρευτών με 100% ουδέτερες εκπομπές CO2, σύμφωνα με συγκεκριμένα αιτήματα. Το έργο υλοποιείται από τους μεγάλης κλίμακας ειδικούς αποθήκευσης συσσωρευτών της τοπικής Tricera Energy GmbH. Με αυτό το φιλόδοξο σχέδιο, οι εμπλεκόμενες εταιρείες οδηγούν την ενεργειακή μετάβαση προς τα εμπρός και αναδεικνύουν τις μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν σε επίπεδο ουσιαστικών και δυνατών συνεργασιών. Η ανακύκλωση μεταχειρισμένων συσσωρευτών μηχανημάτων, αποτελεί ουσιαστικό στοιχείο της στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξης της Jungheinrich, για την αποτελεσματική και οικονομική χρήση των πόρων σε μια λογική κυκλικής οικονομίας.

Η επαναχρησιμοποίηση των συσσωρευτών ιόντων λιθίου μετά από χρόνια χρήσης σε ηλεκτροκίνητα μηχανήματα, είναι μια ιδιαίτερα αποτελεσματική και βιώσιμη συμβολή, στην ενεργειακή μετάβαση. Οι χρησιμοποιημένες ενεργειακές μονάδες ταξινομούνται από την JT Energy Systems και ανακατασκευάζονται, εάν αυτό κρίνεται απαραίτητο, για να διασφαλιστεί η μέγιστη διάρκεια ζωής τους. Λόγω της μεγάλης αύξησης του μεριδίου αγοράς των ηλεκτρικών μηχανημάτων τα τελευταία χρόνια, η JT Energy Systems αναμένει ότι ένας αυξανόμενος αριθμός συσσωρευτών θα χρησιμοποιηθεί για δεύτερη φορά (‘second life’) στο κοντινό μέλλον.

"Η ηλεκτροκίνηση ανθεί. Περισσότερα από 1 εκατομμύριο ηλεκτροκίνητα μηχανήματα της Jungheinrich χρησιμοποιούνται παγκοσμίως σήμερα. Ένα ταχέως αναπτυσσόμενο ποσοστό αυτών είναι εξοπλισμένο με τεχνολογία αιχμής ιόντων λιθίου. Οι συσσωρευτές ιόντων λιθίου είναι ιδιαίτερα ανθεκτικοί. Συνήθως, μπορούν να χρησιμοποιούνται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από τα μηχανήματα και εξυπηρετούν για πολλά χρόνια ως πηγή ενέργειας. Σταθερά συστήματα αποθήκευσης ενέργειας όπως αυτό στο Freiberg, είναι η λογική συνέπεια της χρήσης συσσωρευτών ιόντων λιθίου ια δεύτερη φορά (‘second life’) και επομένως συμβάλλουν σημαντικά στην ενεργειακή μετάβαση», εξηγεί ο Reinhild Kühne, Διευθύνων Σύμβουλος της JT Energy Systems.

Η JT Energy Systems ιδρύθηκε το 2019 από τη Jungheinrich (Intralogistics expert) και την κατασκευάστρια συσσωρευτών Triathlon. Η εταιρεία παράγει ενεργειακά συστήματα για ηλεκτροκίνητα μηχανήματα με βιομηχανικές εφαρμογές. Με έδρα το Freiberg της Σαξονίας, εξυπηρετεί την ταχέως αυξανόμενη ζήτηση για καινοτόμα και βιώσιμα συστήματα ενέργειας και συσσωρευτών. Επίσης, διαθέτει ιδιαίτερη τεχνογνωσία στην επισκευή και την επανεπεξεργασία χρησιμοποιημένων συσσωρευτών ιόντων λιθίου. Για την αξιολόγηση της υπολειπόμενης διάρκειας ζωής των συσσωρευτών, η εταιρεία βασίζεται στην τεχνογνωσία της NOVUM engineerING GmbH που εδρεύει στη Δρέσδη, η οποία ειδικεύεται στην παρακολούθηση συσσωρευτών με βάση την τεχνητή νοημοσύνη.

Το σύστημα αποθήκευσης συσσωρευτών μεγάλης κλίμακας σχεδιάζεται και κατασκευάζεται από την τοπική συνεργαζόμενη εταιρεία Tricera Energy GmbH, με την ολοκλήρωσή του να έχει προγραμματιστεί για το φθινόπωρο του 2022. Η εταιρεία ειδικεύεται στην τεχνολογία σταθερής αποθήκευσης και σε λύσεις βιομηχανικής αποθήκευσης. Η JT Energy Systems, και οι μέτοχοί της Jungheinrich και Triathlon, κάνουν ένα σημαντικό βήμα στη συνεπή εφαρμογή της στρατηγικής αειφορίας τους, επενδύοντας σε αυτήν την τεχνολογία του μέλλοντος.

Έχετε ερωτήσεις;