Call4Service
210 2447800 Γραμμή εξυπηρέτησης
Φόρμα επικοινωνίας
Ενημερωτικό δελτίο
Warehouse

Αποθήκη: Η καρδιά των logistics κάθε επιχείρησης

Η αποθήκη αποτελει το κέντρο του συστήματος logistics μιας επιχείρησης ή οργανισμού.

Τις τελευταίες δεκαετίες, ο ρόλος της έχει αλλάξει σημαντικά. Από απλός χώρος φύλαξης των προϊόντων μίας επιχείρησης, σήμερα μπορεί να λειτουργήσει ως πλήρης κόμβος παραλαβής των προϊόντων (π.χ. πρώτων υλών) από τους προμηθευτές για την υποστήριξη παραγωγής των τελικών προϊόντων τους. Έτσι σήμερα, τη συναντάμε σε δύο βασικές μορφές: ως κέντρο διανομής που εξυπηρετεί μία μόνο επιχείρηση ή ένα δίκτυο επιχειρήσεων ή ως μία επιχείρηση που παρέχει υπηρεσίες logistics (αποθήκευση, μεταφορές, διανομές, κλπ.).

Ο ρόλος της σύγχρονης αποθήκης

 Βασικός σκοπός της αποθήκης είναι η διατήρηση και διαχείριση των αποθεμάτων των προϊόντων, με πλήρη καταγραφή της κατάστασης και της διαθεσιμότητάς τους για λογαριασμό του πελάτη. Επιπλέον, είναι σημαντικό να μπορεί να ανταποκρίνεται με αποτελεσματικότητα σε μία σειρά απαιτήσεων όπως:

  • Παραλαβή προμηθευόμενων εμπορευμάτων
  • Στρατηγική τοποθέτηση εμπορευμάτων εντός αποθήκης
  • Αποτελεσματική φύλαξη και διατήρησή τους
  • Ταχεία ανεύρεση εμπορευμάτων για την εκτέλεση των παραγγελιών
  • Παρακολούθηση προϊόντων ανά κωδικό, είδος και παραγγελία
  • Εξαγωγή εμπορευμάτων και προετοιμασία διανομής τους.

Πανδημία & e-commerce αυξάνουν την ανάγκη για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα

Η σταδιακή άνοδος του ηλεκτρονικού εμπορίου, η οποία επιταχύνθηκε από την πανδημία COVID-19, αυξάνει τις ανάγκες των επιχειρήσεων για αποθήκες που μπορούν να ανταποκριθούν σε ακόμα μεγαλύτερο όγκο εμπορευμάτων και μειωμένους χρόνους παράδοσης. Για να το πετύχουν αυτό, οι αποθήκες χρειάζονται καλύτερη αξιοποίηση χώρων, καταλληλότερα μηχανήματα μεταφοράς φορτίων και συστήματα αποθήκευσης, καθώς και νέα λογισμικά που ελέγχουν και βελτιστοποιούν τη λειτουργία τους.

Οι νέες τεχνολογίες αυτοματοποίησης και εκσυγχρονισμού των αποθηκών έρχονται να απαντήσουν στις σύγχρονες ανάγκες της εποχής. Όχι μόνο διασφαλίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία τους, αλλά και ωθούν την παραγωγικότητά τους στα ύψη. Βασικά πλεονεκτήματά τους είναι:

  • Η απρόσκοπτη λειτουργία 24/7
  • Η μέγιστη ασφάλεια τόσο για τους εργαζόμενους όσο για τον εξοπλισμό και το προϊόν
  • Η σημαντική μείωση των λαθών
  • Η συλλογή πολύτιμων πληροφοριών, οι οποίες μπορούν να συντελέσουν σημαντικά στην αύξηση της παραγωγικότητας και στη μείωση του λειτουργικού κόστους
  • Η απόσβεση της επένδυσης τους.

Δημιουργία αποθήκης με τη στρατηγική συνεργασία της Jungheinrich

Στη Jungheinrich πιστεύουμε ότι η ιδανική αποθήκη είναι αυτή που εξυπηρετεί στο μέγιστο βαθμό τις ανάγκες της επιχείρησής σας και κατ’ επέκταση των πελατών σας. Στα πλαίσια αυτά, βρισκόμαστε δίπλα σας, προσφέροντάς σας ολοκληρωμένες δυναμικές λύσεις στα μέτρα σας που ξεκινούν από το σχεδιασμό αποθήκης και ολοκληρώνονται με την After Sales υποστήριξή σας. Ως ο κατάλληλος συνεργάτης αυτοματισμού, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε from scratch ένα σύστημα προσαρμοσμένο στις ανάγκες της εφοδιαστικής αλυσίδας, με το οποίο αυξάνετε αυτόματα την απόδοση της αποθήκης. Μεταξύ άλλων, οι λύσεις μας περιλαμβάνουν:

  • Περονοφόρα και παλετοφόρα

Ηλεκτροκίνητα ή με κινητήρα εσωτερικής καύσης; Οι λύσεις μας σχεδιάζονται με βάση τις ανάγκες του χώρου και του budget σας, βελτιώνοντας τους χρόνους φορτοεκφόρτωσης και μεταφοράς φορτίων.

  • Συστήματα ραφιών Jungheinrich

Τα ράφια αποθήκης ή ράφια παλετών σας επιτρέπουν την αποθήκευση υλικών και αγαθών σε παλέτες σε διάφορα επίπεδα. Κύριος σκοπός τους είναι η εξοικονόμηση χώρου με βέλτιστη αξιοποίηση του κατακόρυφου χώρου.​​​​​​​

  • Συστήματα ραφιών Jungheinrich

Τα ράφια αποθήκης ή ράφια παλετών σας επιτρέπουν την αποθήκευση υλικών και αγαθών σε παλέτες σε διάφορα επίπεδα. Κύριος σκοπός τους είναι η εξοικονόμηση χώρου με βέλτιστη αξιοποίηση του κατακόρυφου χώρου.

  • Συστήματα υποβοήθησης

Όλη η εμπειρία μας συγκεντρώνεται στην δημιουργία και παροχή των πιο σύγχρονων συστημάτων υποβοήθησης. Πρόκειται για λύσεις που εξασφαλίζουν μεγαλύτερη απόδοση και προστασία για ανθρώπους, μηχανήματα και προϊόντα.

  • Σύστημα διαχείρισης αποθήκης Jungheinrich WMS

Το state-of-the-art λογισμικό της Jungheinrich ρυθμίζει τέλεια την αυτοματοποιημένη αποθήκη σας. Σας προσφέρει τον πλήρη έλεγχο της τοποθεσίας, της ποιότητας και της ποσότητας των αποθηκευμένων προϊόντων. Έτσι, έχετε πάντα τον έλεγχο στην εισαγωγή, διαχείριση και αποστολή τους.

  • After Sales υποστήριξη αποθήκης

Η αποθήκη σας συνεχίζει να χρειάζεται υποστήριξη και μετά την υλοποίησή της. Στη Jungheinrich παραμένουμε στο πλευρό σας με ολοκληρωμένο service, προτάσεις αναβάθμισης και την υποστήριξη που σας προσφέρουμε. Έτσι, η εγκατάστασή της παραμένει παραμένει άκρως αποδοτική στο πέρασμα του χρόνου.

Στην Jungheinrich σας εγγυόμαστε τη βέλτιστη αλληλεπίδραση ανθρώπου, μηχανημάτων και λογισμικού – για χειροκίνητη, ημιαυτόματη ή πλήρως αυτοματοποιημένη λειτουργία αποθήκης. Το πλήρες portfolio λύσεων σε πολλούς και διαφορετικούς κλάδους σε συνδυασμό με την μακρόχρονη εμπειρία και την ηγετική μας θέση στον κλάδο των logistics, μας καθιστά ως την ιδανική επιλογή για τον σχεδιασμό και της δικής σας.

Βρήκατε ενδιαφέρον το νέο μας άρθρο «Αποθήκη: Η καρδιά των logistics κάθε επιχείρησης»;
Διαβάστε περισσότερα κείμενα για επαγγελματίες στο blog της Jungheinrich.


Έχετε ερωτήσεις;