Call4Service
210 2447800 Γραμμή εξυπηρέτησης
Φόρμα επικοινωνίας
Ενημερωτικό δελτίο
Stage Birner
ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ

Η Birner βελτιστοποιεί τις διαδικασίες Logistics της με μια σύγχρονη αποθήκη διανομής

Η Birner είναι ο μεγαλύτερος αντιπρόσωπος ανταλλακτικών αυτοκινήτων στην Αυστρία. Οι τελευταίες εξελίξεις στην αγορά ανάγκασαν την εταιρεία να χτίσει ένα νέο κέντρο διανομής. Το κέντρο αυτό βρίσκεται σε Ζώνη Σεισμικής Επικινδυνότητας 4.

Ενδελεχής σχεδιασμός

Με συνολικά 29 εγκαταστάσεις και 560 υπαλλήλους σε όλη την Αυστρία, η Birner είχε ετήσιο κύκλο εργασιών περίπου 140 εκατομμυρίων Ευρώ το 2016. Η εταιρεία διαθέτει 350.000 είδη στη γκάμα των προϊόντων της -εκ των οποίων τα 150.000 σε μόνιμο απόθεμα. Η σταθερή ανάπτυξη της γκάμας προϊόντων της ωστόσο απαιτούσε νέα στρατηγική. Για το λόγο αυτό, η Birner αποφάσισε να δημιουργήσει μια νέα αποθήκη διανομής. Ο στόχος ήταν να βελτιωθεί η ροή εργασιών, να υπάρχει καλύτερη διαχείριση αποθεμάτων και περαιτέρω πλεονεκτήματα από την βελτιωμένη συνέργεια. Επιπλέον, η αποθήκη θα πρέπει επίσης να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ψηφιακές απαιτήσεις. Με μια πρώτη ματιά, η ιδέα δεν φαινόταν να έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις, όσον αφορά την τεχνική της εφαρμογή. Ωστόσο, οι τεχνικές προκλήσεις βρίσκονταν στις λεπτομέρειες.

Stefan Ulz
Logistics Manager, Birner GmbH

«Η Jungheinrich απέδειξε ότι είναι ένας συνεργάτης που μπορεί να μας προσφέρει τις καλύτερες λύσεις σε ράφια και ασφάλεια»

Ασφάλεια, ευελιξία και έξυπνα συστήματα, τα πάντα από μία και μόνο πηγή

Το ακίνητο της δεκαετίας του '90, εμβαδού 11.600 τετραγωνικών μέτρων, έπρεπε να προσαρμοστεί και να ξαναχτιστεί βάσει των σύγχρονων απαιτήσεων. Επίσης, κατέστη σαφές ότι η περιοχή ήταν σε ζώνη σεισμικής δραστηριότητας. Έτσι, η ασφάλεια και η σταθερότητα έγιναν πρώτη προτεραιότητα. Εντυπωσιάσαμε την Birner με μια πλήρως προσαρμοσμένη, σύγχρονη πρόταση, πλήρως αντισεισμική.

Από τις προμήθειες του πωλητή μέχρι την παράδοση των ολοκληρωμένων παραγγελιών, η λύση αποτελείται από συστήματα ραφιών, εργοστάσιο από δομικό χάλυβα και αποθήκη με σύστημα ραφιών για παλέτες, εξασφαλίζοντας μια αποτελεσματική και σταθερή ροή εργασιών. Οι μεμονωμένες ζώνες συνδέονται με τεχνολογία μεταφοράς παλετών και εμπορευματοκιβωτίων. Επί του παρόντος, η χωρητικότητα της αποθήκης είναι περίπου 5.700 παλέτες, με πάνω από 160.000 θέσεις αποθήκευσης. Επιπλέον, με τα μηχανήματά μας, μετακινείται μεγαλύτερος όγκος εμπορευμάτων και υποβοηθάται η βελτιστοποίηση της διαδικασίας.

Τρεις φορές νικητής - επιδόσεις με μέλλον

Ο Υπεύθυνος Logistics, Stefan Ulz, είναι ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα: «Η Jungheinrich έδειξε ότι είναι ο συνεργάτης που θα μπορούσε να προσφέρει την καλύτερη λύση σε συστήματα ραφιών και ασφάλειας, ανάμεσα στις τρεις προσφορές που πήραμε για συστήματα ραφιών και αποθήκη τριών επιπέδων. Αυτό που ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακό ήταν ότι όλες οι λύσεις ενσωματώθηκαν άψογα, δημιουργώντας μια ολοκληρωμένη λύση logistics». Πρόκειται για μια συνεργασία που θα διαρκέσει, καθώς «στο μέλλον σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε τις υπηρεσίες της Jungheinrich, ειδικά εάν χρειάζεται επέκταση του κέντρου διανομής», λέει ο Ulz.

Έχετε ερωτήσεις;