210 2447800 Γραμμή εξυπηρέτησης
Φόρμα επικοινωνίας
Ενημερωτικό δελτίο
Stage Συστήματα μεταφοράς χωρίς οδηγό

Αυτόματα μηχανήματα

Τα αυτόματα μηχανήματα μεταφοράς χωρίς οδηγό (AGV) αποτελούν το βασικό στοιχείο μιας αυτοματοποιημένης αποθήκης – ελεγχόμενα από έξυπνο λογισμικό. Με τα ειδικά εξαρτήματα αυτοματισμού μπορούμε να αυτοματοποιήσουμε τα μηχανήματα βασικών εκδόσεων και να τα προσαρμόσουμε στις εξατομικευμένες απαιτήσεις της αποθήκης σας.

Πλήρης αυτοματισμός, ακρίβεια και ασφάλεια διαδικασιών

Content Συστήματα μεταφοράς χωρίς οδηγό (2)

Βίντεο προϊόντος


Τα πλεονεκτήματα σας με μια ματιά

Βίντεο για την ασφάλεια

Αυτόματα μηχανήματα, με απόλυτη ασφάλεια

Πολυάριθμοι αισθητήρες ασφαλείας προστατεύουν ανθρώπους, φορτία και μηχανήματα. Τα συστήματα μεταφοράς χωρίς οδηγό (AGVs) κινούνται μόνο σε προκαθορισμένες πορείες. Ωστόσο μπορεί να προκύψουν καταστάσεις στις οποίες ένας εργαζόμενος βρίσκεται κατά λάθος στην πορεία τους. Σε αυτή την περίπτωση το σύστημα ασφαλείας με πιστοποίηση CE φρενάρει/σταματάει άμεσα. Σημαντικό στοιχείο του συστήματος είναι οι αισθητήρες προστασίας ατόμων, οι οποίοι διαθέτουν ένα πεδίο προειδοποίησης και προστασίας και παρακολουθούν μόνιμα τις άμεσες διαδρομές του AGV. Αν ένα άτομο εισέλθει στο πεδίο προειδοποίησης, το μηχάνημα επιβραδύνει αμέσως την ταχύτητά του. Αν το άτομο παραμείνει ακίνητο, το μηχάνημα συνεχίζει να φρενάρει μέχρι να ακινητοποιηθεί. Ταυτόχρονα στέλνεται ένα σήμα στο κέντρο ελέγχου, το οποίο ειδοποιεί για το μπλοκάρισμα του μηχανήματος.

Ασφάλεια παρά την ταχύτητα

Σε όλα τα AGVs υπάρχει τοποθετημένος εργοστασιακά ένας σαρωτής προστασίας ατόμων στην κατεύθυνση κίνησης. Ανάλογα με την ταχύτητα του μηχανήματος, προσαρμόζεται το μήκος της περιοχής ασφαλείας. Αυτό σημαίνει ότι όσο πιο γρήγορα κινούνται τα μηχανήματα, τόσο μεγαλύτερη έκταση σαρώνεται και έτσι μεγεθύνεται το πεδίο προειδοποίησης και προστασίας.


Content Συστήματα μεταφοράς χωρίς οδηγό Image 2 Ασφάλεια σε κάθε κατεύθυνση πορείας

Τα αυτόματα μηχανήματα ανιχνεύουν επίσης αντικείμενα, που βρίσκονται πλάγια του μηχανήματος, κατά μήκος της πορείας του. Χάρη στους πλευρικά τοποθετημένους σαρωτές λέιζερ αυτά τα αντικείμενα αναγνωρίζονται εγκαίρως. Επιπλέον χρησιμεύουν ως πρόσθετη λειτουργία ασφαλείας σε στροφές. Οι αισθητήρες κατά τη διαδρομή εντοπίζουν αντικείμενα, τα οποία στη στροφή θα μπορούσαν να έρθουν σε επαφή με το εξωτερικό μέρος του μηχανήματος. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, φροντίζουν για την ανέπαφη ακινητοποίηση του μηχανήματος.


Content Συστήματα μεταφοράς χωρίς οδηγό Πρόσθετη ασφάλεια

Επιπλέον ασφάλεια χάρη στην κουρτίνα ανίχνευσης. Σκοπός της κουρτίνας ανίχνευσης είναι να εντοπίζει αντικείμενα κάτω και πάνω από το επίπεδο ανίχνευσης του αισθητήρα προστασίας ατόμων και να αποφεύγει σε μεγάλο βαθμό τη σύγκρουση με τα αντικείμενα αυτά. Έτσι μπορούν να εντοπίζονται για παράδειγμα παλέτες και φορτία, που εξέχουν πολύ από το ράφι. Αυτό επιτυγχάνεται είτε σε ευθεία πορεία, είτε σε στροφές.

Επιτυχημένες αυτοματοποιημένες διαδικασίες

Content Συστήματα μεταφοράς χωρίς οδηγό 11

Δεν απαιτούνται μετατροπές στην αποθήκη

Η εισαγωγή ενός αυτοματοποιημένου συστήματος, απαιτεί συνήθως μεγάλο βαθμό προετοιμασίας από την πλευρά του πελάτη και συνδέεται συχνά με ενοχλητική παρεμπόδιση της καθημερινής λειτουργίας της αποθήκης. Για να αποφευχθεί αυτό, τα αυτόματα μηχανήματά μας, προετοιμάζονται πριν από την παράδοση για την ειδική χρήση και ελέγχονται διεξοδικά τα εξαρτήματα και το λογισμικό τους. Έτσι μπορεί να μειωθεί στο ελάχιστο το κόστος της προσαρμογής κατά την «κρίσιμη φάση» της υλοποίησης του έργου, καθώς και οι ενδεχόμενοι χρόνοι παραμονής εκτός λειτουργίας στην αποθήκη σας ή στον χώρο παραγωγής.

Τα  AGVs συνδέονται πανεύκολα στον χώρο και στο σύστημα κεντρικού υπολογιστή του πελάτη, με τη βοήθεια του βραβευμένου Jungheinich Logistics Interface. Πρόκειται για ένα Interface που αναπτύξαμε εμείς και που ουσιαστικά είναι ένα «plug-in», το οποίο χρησιμοποιείται ήδη με επιτυχία σε πάνω από 100 συστήματα πελατών Χάρη σε αυτό το υψηλής ποιότητας, τυποποιημένο υλικό και λογισμικό, μπορούμε να πραγματοποιήσουμε αποτελεσματικά την εφαρμογή των AGVs σας, εξοικονομώντας πόρους.

Content Συστήματα μεταφοράς χωρίς οδηγό (1)
Content Συστήματα μεταφοράς χωρίς οδηγό 1

Συνδυασμός λειτουργικότητας και σχεδίασης

Επιθυμείτε να βελτιώσετε τις διαδικασίες προμηθειών και παραγωγής χωρίς επιπλέον προσπάθεια ή κόστος; Με τα AGVs αυτό πραγματοποιείται εύκολα. Εκτελούν όλες τις καθημερινές εργασίες πλήρως αυτοματοποιημένα.

Τα AGVs σε δράση

Χάρη στον έλεγχο της διαδρομής με λέιζερ, βελτιστοποιείτε τις διαδρομές μεταφοράς και ξεκουράζετε τους υπαλλήλους σας, ενώ παράλληλα αυξάνετε την απόδοση και την αξιοπιστία, όλο το εικοσιτετράωρο.

Όλα από μία πηγή

Είτε βρίσκεστε στη φάση του σχεδιασμού είτε στην υλοποίηση του έργου, στη Jungheinrich έχετε πάντα έναν υπεύθυνο επικοινωνίας, στον οποίο απευθύνετε τις ερωτήσεις σας. Η υλοποίηση του project πραγματοποιείτε στις εγκαταστάσεις σας από ειδικούς.


 


Stage Μέρισμα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Πωλήσεις

Τηλέφωνο

210 2447800

Δημιουργία επικοινωνίας

Έχετε ερωτήσεις;