Call4Service
210 2447800 Γραμμή εξυπηρέτησης
Φόρμα επικοινωνίας
Ενημερωτικό δελτίο
Stage Henkel
ΔΟΜΗ ΤΡΙΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΣΕ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΜΕ WMS

Το Σύστημα Διαχείρισης Αποθήκης μας χρησιμοποιήθηκε από την Henkel

Η Henkel, κατασκευαστής απορρυπαντικών με γνωστά εμπορικά σήματα, όπως αυτά της Persil, της Schwarzkopf και της Pritt, είναι ηγέτης της αγοράς στη Ρωσία. Ένα κέντρο διανομής υψηλών επιδόσεων κατασκευάστηκε υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες στο Perm της Ρωσίας.

Η αποθήκη και η παραγωγή της Henkel στη Ρωσία λειτουργούν όλο το εικοσιτετράωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα. Για να βελτιστοποιηθούν οι διαδικασίες logistics, χτίστηκε αποθήκη στο Perm της Ρωσίας με σύστημα ραφιών πολλαπλών θέσεων μεγάλου ύψους, με χωρητικότητα για περίπου 20.000 παλέτες. Λόγω της φυσικής εγγύτητας της αποθήκης στην περιοχή παραγωγής και της βελτιωμένης απόδοσης των διαδρομών παράδοσης, η λύση αυτή μειώνει σημαντικά τις εκπομπές CO2. Μία από τις πιο σοβαρές προκλήσεις που τέθηκαν κατά τη διάρκεια του έργου ήταν οι αντίξοες καιρικές συνθήκες κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Το έργο απαιτούσε εξαιρετικά ακριβή σχεδιασμό, για να διασφαλιστεί η τήρηση όλων των προθεσμιών.


Alexey Shilo
Επικεφαλής Logistics, Henkel Russia Laundry & Home Care

"Η εκπληκτική διαχείριση και οι δημιουργικές λύσεις, ανεξαρτήτου δυσκολίας εργασιών είναι τα χαρακτηριστικά της συνεργασίας με την Jungheinrich."

Δομή τριών διαδρόμων σε αποθήκες με το εσωτερικά εγκατεστημένο σύστημα WMS

Ο πυρήνας του κέντρου logistics εμβαδού 12.500 τετραγωνικών μέτρων είναι η δομή τριών διαδρόμων, με χωρητικότητα σχεδόν 20.000 παλετών, ύψος αποθήκευσης 26 μέτρα και 10 επίπεδα αποθήκευσης.
Προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη παραγωγή και αποθήκευση όλο το 24ωρο, εγκαταστάθηκε το WMS. Το σύστημα αυτό διαχειρίζεται τόσο τις χειρωνακτικές, όσο και τις αυτοματοποιημένες δραστηριότητες στην αποθήκη. Η χρήση του WMS σήμαινε ότι η δυναμική διαχείρισης του σταθμού συλλογής και η διαδικασία αναπλήρωσης είναι εφικτό να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις του πελάτη.
Λόγω της βελτιστοποίησης των διαδικασιών logistics, οι διαδρομές παράδοσης μειώθηκαν κατά αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα, ενώ και οι εκπομπές CO2 μειώθηκαν κατά 366 τόνους ετησίως.

Δημιουργικές λύσεις, ανεξαρτήτως βαθμού δυσκολίας του έργου

«Ένα σημαντικό κριτήριο επιλογής για εμάς ήταν η ευελιξία του δυνητικού μας συνεργάτη, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Henkel. Αυτό περιλαμβάνει την τήρηση των υψηλότερων προτύπων ασφάλειας και των αυστηρών προθεσμιών του έργου. Επιπλέον, ο προϋπολογισμός έπρεπε να διατηρηθεί στο επιθυμητό επίπεδο», δηλώνει ο Alexey Shilo, Επικεφαλής logistics για την Henkel στο Perm. Και συνεχίζει: «Η Jungheinrich είναι μια ισχυρή ομάδα που λειτουργεί υπό δύσκολες και ακραίες συνθήκες. Η εξαιρετική διαχείριση, ο συντονισμός του έργου στο σύνολό του, η αυστηρή συμμόρφωση με τις προθεσμίες των έργων και οι δημιουργικές λύσεις, ακόμα και για τις πιο δύσκολες εργασίες, είναι τα χαρακτηριστικά της συνεργασίας με την Jungheinrich.»

Έχετε ερωτήσεις;