Call4Service
210 2447800 Γραμμή εξυπηρέτησης
Φόρμα επικοινωνίας
Ενημερωτικό δελτίο
Arla Foods
ΕΥΕΛΙΚΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΜΕ UPC

Η Arla Foods δημιουργεί ένα ευέλικτο σύστημα αποθήκευσης

Η Arla Foods είναι ένας από τους μεγαλύτερους παγκοσμίως συνεταιρισμούς γαλακτοκομικών προϊόντων, με ευρεία προϊοντική γκάμα σε γάλα, τυρί, γιαούρτι, βούτυρο και μαργαρίνη. Οι διαδικασίες logistics στις αποθήκες του Holstebro στη Δανία βελτιστοποιήθηκαν, με στόχο την καλύτερη χρήση του χώρου.

Αποτελεσματικότερη αποθήκευση μεγαλύτερων σάκων

Η σκόνη πρωτεΐνης γάλακτος αποθηκεύεται σε αποθήκη περίπου 10.000 τετραγωνικών μέτρων, που ανήκει στην Arla Foods, στο Holstebro, που βρίσκεται 300 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Κοπεγχάγης. Η παραγωγή πραγματοποιείται στο εργοστάσιο γαλακτοπαραγωγής της Arla, σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων. «Διανέμουμε την σκόνη πρωτεΐνης γάλακτος σχεδόν σε όλον τον κόσμο»», εξηγεί με υπερηφάνεια ο Jens Korbo, Υπεύθυνος Αποθήκης της Arla στο Holstebro, «εκτός από την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και την Αφρική».

Μέχρι τα μέσα του 2012, η ​​σκόνη πρωτεΐνης γάλακτος, που ήταν συσκευασμένη σε σάκους διαφόρων μεγεθών, είτε αποθηκευόταν στην αποθήκη είτε σε απλά ράφια με δυνατότητα διέλευσης. Οι μεγάλοι σάκοι, βάρους 500 κιλών, κάλυπταν περίπου το 35% της αποθήκης και για τον λόγο αυτό χρειάζονταν πιο αποτελεσματικές διαδικασίες.

Jens Korbo
Υπεύθυνος Αποθήκης της Arla

“Η Jungheinrich κατάφερε να δημιουργήσει για εμάς μια εξαιρετική λύση!“

Συστήματα αποθήκευσης πολλαπλού βάθους για εξοικονόμηση χώρου

Η προτεινόμενη λύση, ειδικά για την αποθήκευση πέντε σάκων των εκατό κιλών έκαστος, είναι ένα ευέλικτο σύστημα με UPC. Η δυναμική μιας συμβατικής αποθήκης, δηλαδή η εξοικονόμηση χώρου με δημιουργία διαδρόμων εργασίας, τώρα αυξάνεται με τη χρήση UPC. Αυτό επιτρέπει μεγαλύτερο βαθμό πλήρωσης, μεγαλύτερη διεκπεραιωτική ικανότητα και καλύτερη χρήση του χώρου.

Το σύστημα σχεδιάστηκε έτσι ώστε κάθε κανάλι να μπορεί να χωρά ακριβώς 13 παλέτες. Δύο κανάλια, το ένα πάνω από το άλλο, αντιστοιχούν ακριβώς στο φορτίο ενός φορτηγού. Στο επάνω μέρος υπάρχει ένα βασικό μηχάνημα (EFG 218) και ένα UPC. Ο συνεταιρισμός αποφάσισε να χρησιμοποιήσει UPC, αφού είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά σε περιπτώσεις επαναλαμβανόμενων συλλογών και αποστολών στο ίδιο κανάλι παλετών.

Το UPC τοποθετείται στις διχάλες του βασικού μηχανήματος και χρησιμοποιείται στο κανάλι παλετών κατά τη διάρκεια της αποθήκευσης. Το UPC κινείται ανεξάρτητα κάτω από την παλέτα και μεταφέρει τα εμπορεύματα προς μεταφορά, χωρίς την φυσική τους επαφή με το βασικό μηχάνημα. Σε αυτή την περίπτωση, το UPC ελέγχει ανεξάρτητα όλες τις κινήσεις μεταφοράς και ανύψωσης, με τη χρήση αισθητήρων, ώστε να αποφεύγονται τυχόν προσκρούσεις. Επίσης, ο χειριστής μπορεί να συλλέξει άλλη παλέτα για αποθήκευση, να την τοποθετήσει στην αρχή του καναλιού και να προχωρήσει με το επόμενο αντικείμενο που προορίζεται για αποθήκευση.

Αποτελεσματική συνεργασία

Τα ανυψωτικά μηχανήματα αποτελούν μέρος της ολοκληρωμένης μας λύσης. Αρκετά ηλεκτροκίνητα παλετοφόρα ERE 225 πραγματοποιούν στοίβαξη και ανάκτηση από το φορτηγό, καθώς και τη μεταφορά εμπορευμάτων στο ευέλικτο σύστημα αποθήκευσης. Λόγω της σταθερής τους πλατφόρμας, μπορούν να φτάσουν ταχύτητες άνω των δώδεκα χιλιομέτρων την ώρα. Αυτό σημαίνει ότι τα εμπορεύματα μπορούν να μεταφερθούν εξαιρετικά γρήγορα.

Το ηλεκτροκίνητο μηχάνημα αντιβάρου EFG 218 λειτουργεί ως βασικό μηχάνημα για το UPC και μεταφέρει τα εμπορεύματα από το ευέλικτο σύστημα αποθήκευσης προς τα έξω. Ο εργονομικά σχεδιασμένος χώρος εργασίας εξασφαλίζει εργασία χωρίς κόπο. Ο Korbo τονίζει την αξιοπιστία και την αξία αυτής της υπόσχεσης: «Όταν οι χειριστές μας αισθάνονται άνεση και ασφάλεια στα ανυψωτικά μηχανήματα, αυξάνεται η αποτελεσματικότητα όλων των διαδικασιών μας!»

«Η εργασία είναι πολύ πιο αποδοτική με τη χρήση του UPC της Jungheinrich!», επιβεβαιώνει ο υπάλληλος αποθήκης Elo Kristensen. Ο Korbo προσθέτει: «Ναι, η εργασία γίνεται γρήγορα και αποτελεσματικά. Επιπλέον, το σύστημα μάς προσφέρει μεγάλη ευελιξία! Η Jungheinrich κατάφερε να δημιουργήσει για εμάς μια εξαιρετική λύση!»

Έχετε ερωτήσεις;