Call4Service
210 2447800 Γραμμή εξυπηρέτησης
Φόρμα επικοινωνίας
Ενημερωτικό δελτίο
Stage Παραδείγματα πελατών
ΒΙΩΣΙΜΑ LOGISTICS

Μοντέρνα αποθήκη που συνδυάζει παραγωγικότητα και αρχιτεκτονική

Η οικολογική φιλοσοφία της εταιρείας καθρεφτίζεται στο Κέντρο Βοτάνων της Ricola. Η αίθουσα είναι χτισμένη από στοιβαχτό πηλό, ένα φυσικό δομικό υλικό. Η ιδέα είναι μια αποθήκη μικρών αποστάσεων και 23 από τα ενεργειακώς αποδοτικά περονοφόρα μηχανήματά μας.

Μια μεγάλη εταιρεία με μικρό ανθρακικό αποτύπωμα

Ένα βασίλειο γλυκών κρύβεται πίσω από τις σακούλες με τα Ελβετικά φυτικά γλυκά Ricola. Τα κεντρικά της εταιρείας βρίσκονται στο Laufen της Ελβετίας και από εκεί ελέγχονται οι εξαγωγές σε περισσότερες από 50 χώρες παγκοσμίως. Ο πυρήνας των εγκαταστάσεων είναι το Κέντρο Βοτάνων. Εδώ υπάρχουν 1.4 εκατομμύρια τόνοι φρέσκων βοτάνων, που πλένονται, αποξηραίνονται, κόβονται και αναμειγνύονται κάθε χρόνο σε αυτές τις εγκαταστάσεις των 3.600 τετραγωνικών μέτρων. 290 εκατομμύρια πακέτα εξέρχονται των εγκαταστάσεων της εταιρείας κάθε χρόνο. Με προσωπικό περίπου 400 υπαλλήλων, η διαδικασία logistics πρέπει να είναι ομαλή και απρόσκοπτη.

Η βασική φιλοσοφία της εταιρείας έχει απόλυτη προτεραιότητα: Την προστασία του περιβάλλοντος. Στη Ricola όλα είναι οικολογικά -από τα φυσικά υλικά μέχρι την αλυσίδα εφοδιασμού. Η ελβετική οικογενειακή επιχείρηση ακολούθησε όλες τις οικολογικές τάσεις πολύ πριν γίνουν μόδα. Επιτομή της περιβαλλοντικής συνείδησης της εταιρείας αποτελεί το Κέντρο Βοτάνων, που σχεδιάστηκε από τους κορυφαίους αρχιτέκτονες Herzog & de Meuron και χτίστηκε από φυσικό υλικό: Είναι το μεγαλύτερο κτίριο κατασκευασμένο από πηλό στην Ευρώπη. Η παραγωγή και η αποδοτικότητα αποτελούν βασική προτεραιότητα, ώστε τα πάντα να είναι φιλικά προς το περιβάλλον. Ειδικότερα, τα logistics της αποθήκης θα πρέπει να συμβάλουν στη μείωση του αποτυπώματος CO2.

Thomas Aeschlimann
Operating manager Καλλιέργειας Βοτάνων στη Ricola

“Η λύση της Jungheinrich σημαίνει ότι είμαστε σε θέση να κάνουμε τις εσωτερικές μας διεργασίες logistics αποδοτικές και βιώσιμες."

Αποθήκη με ιδανική αξιοποίηση του χώρου

Η ιδέα της αποθήκης μας κέρδισε σε διαγωνισμό. Χαρακτηρίζεται από τη βέλτιστη χρήση χώρου και σύντομων διαδρομών. Τα πάντα είναι σχεδιασμένα σε μια γραμμή στην αποθήκη στενού διαδρόμου. Απαιτείται ελάχιστος χώρος σε πλάτος μεταξύ των ραφιών παλετών τύπου Β στην αποθήκη στενού διαδρόμου. Οι ράφια παλετών βελτιώνουν τη χρήση του χώρου, επιτρέποντας την αποθήκευση σε μεγαλύτερο ύψος. Τα περονοφόρα ανυψωτικά μηχανήματά μας επιτρέπουν την ομαλή διακίνηση των υλικών.

Ενεργειακώς αποδοτικά μηχανήματα

Η σειρά μηχανημάτων στενών διαδρόμων EKX 513 προσαρμόστηκε στις ανάγκες του Κέντρου Βοτάνων. Η αποθήκη καραντίνας, το σύστημα κοπής και η μονάδα ανάμιξης εξυπηρετούνται από το EFG 216, ένα ηλεκτροκίνητο περονοφόρο μηχάνημα τριών τροχών. Ένα ηλεκτροκίνητο μηχάνημα πεζού χειριστή EJE C20 βοηθά στη μεταφορά από και προς το γειτονικό κτίριο παραγωγής. Τα περονοφόρα ανυψωτικά μηχανήματά συμβάλλουν επίσης στην οικολογική λειτουργία του κέντρου, μέσω της υψηλής απόδοσης και της χαμηλής τους ενεργειακής κατανάλωσης. Με την τεχνολογία τριών φάσεων της Jungheinrich, επιτυγχάνεται βέλτιστη αποτελεσματικότητα και εξοικονόμηση ενέργειας κατά την πέδηση. Μια φόρτιση συσσωρευτή είναι επαρκής για δύο πλήρεις βάρδιες.

«Έχουμε ήδη πολλές καλές εμπειρίες όσον αφορά την ποιότητα και την αξιοπιστία των μηχανημάτων, καθώς και από την εμπειρία της Jungheinrich, όσον αφορά τον εξοπλισμό αποθήκης. Δεν ήταν δύσκολη απόφαση να επιλέξουμε», λέει ο Thomas Aeschlimann, Υπεύθυνος Λειτουργίας Καλλιέργειας Βοτάνων στη Ricola. «Η λύση της Jungheinrich σημαίνει ότι είμαστε σε θέση να κάνουμε τις εσωτερικές μας διεργασίες logistics στην αποθήκη αποδοτικές και βιώσιμες».

Έχετε ερωτήσεις;