Call4Service
210 2447800 Γραμμή εξυπηρέτησης
Φόρμα επικοινωνίας
Ενημερωτικό δελτίο
Stage Rudolph
ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ Rudolph Logistik

Ο πάροχος υπηρεσιών επιλέγει τα AVGS της Jungheinrich

Η Rudolph Logistik είναι ένας αξιόπιστος πάροχος υπηρεσιών για πελάτες από διάφορους κλάδους. Η επένδυση σε δύο AVGS βελτιστοποίησε τις διαδικασίες στην αποθήκη.

Μηχανήματα χωρίς οδηγό, ενσωματωμένα στο σύστημα μέσω διεπαφής

Προκειμένου να διασφαλιστεί η μακροπρόθεσμη παράδοση, σε γρήγορους χρόνους και χωρίς σφάλματα, αποφορτίζοντας ταυτόχρονα το προσωπικό, ο Όμιλος Rudolph Logistik στο Lorsch, στη νότια Hesse, επέλεξε μία καινοτόμο λύση. Μετά από μια φάση σχεδιασμού και δοκιμής οκτώ εβδομάδων, ο πάροχος υπηρεσιών εφοδιαστικής επέλεξε δύο σύγχρονα αυτόματα συστήματα μηχανημάτων μεταφοράς χωρίς οδηγό (AGVS). Το μεγάλο πλεονέκτημα των μηχανημάτων αυτών είναι ότι προσαρμόζονται στο μεταλλασσόμενο περιβάλλον, διατηρώντας όμως την απαραίτητη ευελιξία στην αποθήκη. Επιπλέον, μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα υπάρχοντα συστήματα ραφιών και οι θέσεις αποθήκευσης. Το ενδιάμεσο λογισμικό Logistics Interface αποτέλεσε ένα ακόμα πλεονέκτημα για τον Όμιλο Rudolph Logistik. Το λογισμικό αυτό επιτρέπει στο AGV να επικοινωνεί χωρίς δυσκολίες με το Σύστημα Διαχείρισης Αποθήκης (WMS) του πελάτη. Το AGV διευκολύνει τις μετακινήσεις στο κέντρο διανομής εμβαδού 14.300 τετραγωνικών μέτρων, με τις 10.600 θέσεις παλετών και τις 170.000 θέσεις αποθήκευσης. Οι περίπου 135 εργαζόμενοι συσκευάζουν και αποστέλλουν περίπου 430.000 αντικείμενα από εδώ σε όλο τον κόσμο.

Markus Krumpholz
Υπεύθυνος Έργου και Χειρισμού, του Ομίλου Rudolph Logistik Group

“Χάρη στα AGVS, κατορθώσαμε να καταστήσουμε τις εσωτερικές διαδικασίες πιο αποτελεσματικές και αποφορτίσαμε το προσωπικό μας.“

Μεγαλύτερη απόδοση, λιγότερα λάθη

Ο Όμιλος Rudolph Logistik δραστηριοποιείται κυρίως στους κλάδους της αυτοκινητοβιομηχανίας, των συστημικών φορτίων, καταναλωτικών αγαθών, βιομηχανίας και πλήρωσης. Οι εσωτερικές διαδικασίες πρέπει να βελτιώνονται διαρκώς και να αξιοποιείται η δυναμική βελτιστοποίησης. Αυτό λειτουργεί τέλεια με το Μηχανήματα EKS 210a, σε συνεργασία με το λογισμικό Logistics Interface. Λίγο μετά την ενεργοποίησή του, παρατηρήθηκε αξιοσημείωτη βελτίωση της αποτελεσματικότητας στις διαδικασίες intralogistics, καθώς και μείωση των σφαλμάτων. Το προσωπικό μπορεί πλέον να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στις ειδικές μεταφορές τώρα. Η ανάθεση των παραγγελιών μεταφοράς σε μεμονωμένες παλέτες γίνεται μέσω γραμμωτού κώδικα, που διαβάζεται αυτόματα από το APM και μεταφέρεται στο WMS μέσω του Logistics Interface. Στη συνέχεια, το WMS στέλνει το ακριβές σημείο αποθήκευσης για την αντίστοιχη παλέτα στο μηχάνημα και πάλι μέσω του Logistics Interface. Η παλέτα μεταφέρεται με ασφάλεια στη θέση αυτή, μέσω της βέλτιστης διαδρομής και της ακριβούς τοποθεσίας.

Τεχνολογική υπεροχή

«Από την ενεργοποίησή τους, τα AGVS είναι πλέον υπεύθυνα για ορισμένες από τις εσωτερικές μεταφορές. Στα προϊόντα που προορίζονται για εξαγωγή, αυτό αντιπροσωπεύει περίπου το 50% του ημερήσιου όγκου τους. Επιπλέον, το ολοκληρωμένο σύστημα ασφαλείας στο σύστημα μεταφοράς χωρίς οδηγό βοήθησε στην ελαχιστοποίηση των ζημιών στο κέντρο διανομής», λέει ο Markus Krumpholz, Υπεύθυνος Διαχείρισης και Ελέγχου στη Rudolph Logistik. Ο Thorsten Krämer, Διευθυντής Επιχειρηματικής Μονάδας για τις περιοχές Rhein/ Main/ Neckar, προσθέτει: «Έχουμε δει το σύστημα σε εκθέσεις και στο Διαδίκτυο, ενώ επίσης είδαμε δύο μονάδες παραγωγής με πελάτες της Jungheinrich. Άλλοι κατασκευαστές δεν διαθέτουν μια κατάλληλα εκλεπτυσμένη εναλλακτική για τις ανάγκες μας. Εκτός από αυτό, με τη Jungheinrich έχουμε μόνο έναν συνεργάτη επικοινωνίας και υπηρεσίες από μία και μόνο πηγή.» Η χρήση του συστήματος μεταφοράς χωρίς οδηγό της Jungheinrich αποδεικνύει επίσης τη βούληση αξιοποίησης μιας καινοτόμου τεχνολογίας και την απόκτηση εμπειρίας για πιθανά μεγάλα έργα στο μέλλον.


Έχετε ερωτήσεις;