Call4Service
210 2447800 Γραμμή εξυπηρέτησης
Φόρμα επικοινωνίας
Ενημερωτικό δελτίο
Εφοδιαστική αλυσίδα article
Εφοδιαστική αλυσίδα

Εφοδιαστική αλυσίδα και οι προκλήσεις των επιχειρήσεων

Εφοδιαστική αλυσίδα: ένα πολύπλοκο σύστημα που επηρεάζει καθοριστικά την ανταγωνιστικότητά όλων των επιχειρήσεων που εμπλέκονται σε αυτό.

Aπό τις επιχειρήσεις πρώτων υλών μέχρι την παραγωγή, την μεταποίηση, την συσκευασία, την αποθήκευση, την διανομή, τις μεταφορές έως και τις επιχειρήσεις λιανικής πώλησης. Τα πάντα εξαρτώνται από την εφοδιαστική αλυσίδα. Φυσικά, στόχος της δεν είναι άλλος από το βέλτιστο experience του τελικού πελάτη με άρτιες παραδόσεις προϊόντων που ικανοποιούν τις ανάγκες του.

Η εφοδιαστική αλυσίδα αλλάζει!

Ωστόσο, το μοντέλο της εφοδιαστικής αλυσίδας αλλάζει ραγδαία τα τελευταία χρόνια. Η αύξηση του εμπορικού ανταγωνισμού, η επιθυμία των καταναλωτών για ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα και ευελιξία στις παραδόσεις, το e-commerce και οι τεχνολογικές εξελίξεις ωθούν τον κλάδο σε αναζήτηση νέων λύσεων. Ποιες είναι όμως όλες οι σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν στον κύκλο της εφοδιαστικής αλυσίδας; Και πώς μπορούν να ανταπεξέλθουν σε αυτές με τον καλύτερο δυνατό τρόπο;

1. Οι απαιτήσεις των πελατών αυξάνονται…

Η εφοδιαστική αλυσίδα και η αποτελεσματικότητά της προϋποθέτει την παράδοση υλικών και προϊόντων στην σωστή ποσότητα, στο σωστό μέρος και φυσικά στη σωστή στιγμή. Και όμως, αυτό σήμερα δεν αρκεί. Οι σύγχρονοι καταναλωτές απαιτούν ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα και ευελιξία στις παραδόσεις των υλικών και των προϊόντων, θέτοντας ψηλά τον πήχη για τις επιχειρήσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα.

2. … το ίδιο και η ανάγκη για μείωση του κόστους!

Εκτός όμως από τις απαιτήσεις των πελατών, αυξάνονται και οι τιμές των εμπορευμάτων στην διεθνή αγορά. Για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, πολλές εταιρείες καταφεύγουν σε cost-cutting πολιτικές, οι οποίες όμως θέτουν σε κίνδυνο την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά τους. Για το λόγο αυτό, απαιτούνται καινοτόμες λύσεις για έξυπνη εξοικονόμηση χρημάτων, όπως η αυτοματοποίηση.

3. Εφοδιαστική αλυσίδα και διαχείριση κινδύνου

Η πανδημία του 2020 ήταν ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα έκτακτης κατάστασης και για την εφοδιαστική αλυσίδα. Μία ενδεχόμενη αλλαγή στην ζήτηση υλικών ή προϊόντων είναι πάντα μέσα στο πρόγραμμα. Για το λόγο αυτό, είναι σημαντικό να θωρακίσετε την διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας από τέτοιες έκτακτες συνθήκες.

4. Αυτοματοποίηση και νέες τεχνολογίες

Πλέον, η εφοδιαστική αλυσίδα περνά στη νέα της εποχή, εντάσσοντας τον αυτοματισμό και τις νέες τεχνολογίες στην παραγωγή, την παρακολούθηση και την διανομή. Πλέον, ο στόχος κάθε σύγχρονης επιχείρησης, ανεξαρτήτως μεγέθους, είναι να ενσωματώσει τις νέες τεχνολογικές λύσεις για να πετύχει:

  • Μεγιστοποίηση εκμετάλλευσης της χωρητικότητας με χρήση μεθόδων goods to man
  • Αύξηση παραγωγικότητας με νέες τεχνολογίες (augmented reality κλπ.)
  • Εξοικονόμηση ενέργειας στις αποθήκες
  • Μείωση των λαθών
  • Αύξηση του customer satisfaction & loyalty.

Αναβαθμίστε την εφοδιαστική αλυσίδα της επιχείρησή σας

Είστε εταιρεία εφοδιαστικής αλυσίδας; και ψάχνετε μια λύση ειδικά για τον κλάδο; Η Jungheinrich απαντά στις ανάγκες σας με εξατομικευμένες προτάσεις που σχεδιάζονται με αποκλειστικό γνώμονα την προσαρμογή στις οικονομικές και τεχνικές δυνατότητες της επιχείρησής σας. Βασιζόμενοι στη βαθιά γνώση των διαδικασιών αναπτύσσουμε ένα ειδικό για εσάς σύστημα εφοδιαστικής αλυσίδας, ανεξαρτήτως βαθμού αυτοματισμού. Έτσι, αυξάνουμε την παραγωγικότητά σας, μειώνουμε το κόστος και μεγιστοποιούμε την ασφάλεια των προϊόντων σας.

Βρήκατε ενδιαφέρον το νέο μας άρθρο «Εφοδιαστική αλυσίδα και οι προκλήσεις των επιχειρήσεων»;

Διαβάστε περισσότερα στο blog της Jungheinrich.

Stage Μέρισμα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Πωλήσεις

Τηλέφωνο

210 2447800

Δημιουργία επικοινωνίας

Έχετε ερωτήσεις;