Call4Service
210 2447800 Γραμμή εξυπηρέτησης
Φόρμα επικοινωνίας
Ενημερωτικό δελτίο
Li-ion

Τεχνολογία ιόντων λιθίου (Li-ion) και βιώσιμη ανάπτυξη

Η Jungheinrich, ηγέτιδα δύναμη στον κλάδο των intralogistics, εξελίσσει την εταιρική της στρατηγική με έμφαση στη βιώσιμη ανάπτυξη και την δημιουργία καινοτόμων λύσεων που αξιοποιούν την τεχνολογία ιόντων λιθίου.

Τεχνολογία ιόντων λιθίου (Li-ion), η νέα δύναμη που επανατοποθετεί την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη στον δρόμο της αειφορίας. Από την εμπορική διάθεσή της στην αγορά κατά τις αρχές της δεκαετίας του ’90, έχει αποσπάσει την προσοχή για τις δυνατότητές της σε επίπεδο τροφοδότησης ηλεκτρικών (BEVs) ή υβριδικών οχημάτων (HEVs). Σήμερα, έχει περάσει από το στάδιο της ανάπτυξης σε αυτό της ωριμότητας και είναι έτοιμη να αποτελέσει την πρωτεύουσα πηγή ενέργειας για κάθε όχημα που χρησιμοποιείται είτε στις αστικές μεταφορές είτε στη βιομηχανία των logistics.

Συσσωρευτές τεχνολογίας ιόντων λιθίου και τα πλεονεκτήματά τους

Οι συσσωρευτές με τεχνολογία ιόντων λιθίου θεωρούνται ως οι πιο πολλά υποσχόμενοι τύποι επαναφορτιζόμενων συσσωρευτών για ηλεκτρικά οχήματα. Ανάμεσα στα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά της τεχνολογίας τους περιλαμβάνονται:

1. Η υψηλή πυκνότητα ενέργειας και ισχύος

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι μπορούν να τροφοδοτήσουν κάθε τύπο οχήματος με όλη την ενέργεια που χρειάζεται για να κινηθεί.

2. Η άριστη ανταπόκριση σε υψηλές θερμοκρασίες

Τα ηλεκτρικά οχήματα με τεχνολογία ιόντων λιθίου είναι εξίσου αποδοτικά και ασφαλή στη χρήση τους με τα συμβατικά. Τα επίπεδα αντοχής τους είναι εξαιρετικά υψηλά, ακόμα και στις πιο υψηλές θερμοκρασίες.

3. Οι σύντομοι χρόνοι φόρτισης

Πλέον, η πλήρης φόρτιση οποιουδήποτε ηλεκτρικού οχήματος μπορεί να πραγματοποιηθεί σε λίγα μόλις λεπτά από τη σύνδεσή του με το φορτιστή.

4. Η μεγάλη διάρκεια ζωής

Εκτός από τις υψηλές θερμοκρασίες, αντέχουν και στο χρόνο, προσφέροντας δυνατότητα αδιάλειπτης χρήσης και πολλά έτη απροβλημάτιστης λειτουργίας.

5. Η φιλικότητα για το περιβάλλον

Οι κινητήρες με τεχνολογία ιόντων λιθίου αποτελούν μία πραγματική «πράσινη λύση» καθώς είναι ανακυκλώσιμοι, άρα και φιλικοί για το περιβάλλον.

6. Το διαρκώς μειούμενο κόστος απόκτησής τους

Η έρευνα και ανάπτυξη, σε συνδυασμό με τις προοπτικές μαζικής παραγωγής τους, οδηγούν σε διαρκείς μειώσεις του κόστους τους, οι οποίες και συμβάλλουν στην καθολική υιοθέτησή τους.

7. Οι σπουδαίες προοπτικές για τη μελλοντική τους ανάπτυξη

Η χρήση νανοτεχνολογίας έχει χρησιμοποιηθεί εργαστηριακά και ωθεί τη βελτίωση των επιδόσεών τους σε νέα ασύγκριτα ύψη.

Η τεχνολογία ιόντων λιθίου στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα του σήμερα

Η αυτοκινητοβιομηχανία αποτελεί έναν από τους βασικούς κλάδους που αξιοποιούν την τεχνολογία ιόντων λιθίου. Όλο και περισσότεροι κατασκευαστές ετοιμάζονται να προσφέρουν μία πλήρη γκάμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων, από μοντέλα μικρών διαστάσεων έως και επαγγελματικά οχήματα. Στην παρούσα φάση, στην αγορά υπάρχουν διαθέσιμα μοντέλα με εύρος αυτονομίας που ξεπερνά ακόμα και τα 520km και χρόνο φόρτισης που μπορεί να περιοριστεί σε μόλις 30 λεπτά στους ολοένα και αυξανόμενους ηλεκτρικούς σταθμούς φόρτισης. Φυσικά, οι αριθμοί αυτοί διαφοροποιούνται ανάλογα με το μοντέλο, την ενεργειακή χωρητικότητα του συσσωρευτή ιόντων λιθίου που χρησιμοποιεί και φυσικά τον τύπο φόρτισης σε απλή οικιακή πρίζα, wallbox ή ειδικό σταθμό.

Συσσωρευτές ιόντων λιθίου vs συσσωρευτές μολύβδου στη βιομηχανία logistics

Οι πρωτοποριακοί συσσωρευτές ιόντων λιθίου φέρνουν την επανάσταση όχι μόνο στην αυτοκινητοβιομηχανία, αλλά και στην αγορά ηλεκτροκίνητων βιομηχανικών μηχανημάτων. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι το μερίδιό τους στην αγορά αυξάνεται ραγδαία. Η σύγκρισή των νέων λύσεων της Jungheinrich με τους κλασικούς συσσωρευτές μολύβδου δείχνει ότι υπερτερούν σε όλους τους κρίσιμους τομείς που ενδιαφέρουν τη βιομηχανία. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα οχήματα με συσσωρευτές νέου τύπου:

  • Είναι πιο αποδοτικά

Προσφέρουν αξιόπιστα υψηλή απόδοση χάρη σε μια πιο σταθερή καμπύλη τάσης από ότι αυτή των συσσωρευτών μολύβδου.

  • Είναι διαθέσιμα 24/7

Διαθέτουν την δυνατότητα γρήγορης και ενδιάμεσης φόρτισης σε διαλείμματα ή σε χρόνους παραμονής εκτός λειτουργίας. Έτσι, τα μηχανήματα είναι διαθέσιμα όλο το εικοσιτετράωρο, προσφέροντας μεγαλύτερη ευελιξία στην καθημερινότητα της αποθήκης.

  • Διαθέτουν μειωμένο ενεργειακό κόστος

Η σύγκριση της απόδοσή τους με αυτή των συμβατικών τεχνολογιών αναδεικνύει τις χαμηλότερες CO2 εκπομπές τους και το σημαντικά μειωμένο ενεργειακό τους κόστος.

  • Δεν έχουν ανάγκη συντήρησης

Οι συσσωρευτές ιόντων λιθίου δεν χρειάζονται συντήρηση και δεν εκπέμπουν αέρια. Αυτό εξαλείφει σε μεγάλο βαθμό το κόστος συντήρησης του συσσωρευτή και των υποδομών.

  • Διακρίνονται από μεγάλη διάρκεια ζωής

Συγκεκριμένα, προσφέρουν τρεις φορές μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τους συνηθισμένους συσσωρευτές, πραγματοποιώντας απόσβεση της επένδυσής τους.

Τεχνολογία ιόντων λιθίου, το νέο στρατηγικό πλεονέκτημα των βιομηχανικών επιχειρήσεων

Έχοντας ήδη αποδείξει τις πολλαπλές τους χρήσεις, τα μηχανήματα τεχνολογίας ιόντων λιθίου μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διαφορετικά περιβάλλοντα αποθήκης. Η Jungheinrich αποτελεί την εταιρεία που προσφέρει τα περισσότερα μηχανήματα αυτής της τεχνολογίας παγκοσμίως. Σχεδόν ολόκληρος ο στόλος της από ηλεκτροκίνητα μηχανήματα πεζού χειριστή, ηλεκτροκίνητα μηχανήματα με δυνατότητα ανύψωσης, οριζόντια μηχανήματα συλλογής παραγγελιών, μηχανήματα κάθετης συλλογής παραγγελιών, τράκτορες, reach trucks, περονοφόρα μηχανήματα αντίβαρου και μηχανήματα στενών διαδρόμων ψηλών ραφιών είναι έτοιμος για τη μετάβασή σε τεχνολογία ιόντων λιθίου.

 Η στρατηγική στροφή της Jungheinrich στην τεχνολογία ιόντων λιθίου βασίζεται στην βαθιά της πεποίθηση ότι αποτελούν όχι μόνο την τεχνολογία του μέλλοντος, αλλά και τη σωστή λύση για κάθε επιχείρηση που δραστηριοποιείται στη βιομηχανία σήμερα. Στα πλαίσια αυτά, δημιουργεί για τους πελάτες της πλήρως ολοκληρωμένα και διασυνδεδεμένα συστήματα στα οποία κάθε συσσωρευτής, κάθε μονάδα φόρτισης και φυσικά κάθε μηχάνημα επικοινωνούν τέλεια μεταξύ τους, μειώνοντας έτσι τις ενεργειακές απαιτήσεις. Επιπλέον, εγγυάται 100% την ικανοποίηση των πελατών της προσφέροντάς τους την δυνατότητα να επιστρέψουν στην παλιά τους τεχνολογία, χωρίς αιτιολόγηση της απόφασής τους, έως και 6 μήνες μετά την παράδοση. Επιπλέον, συνοδεύει όλους της τους συσσωρευτές ιόντων λιθίου με 8ετή εγγύηση, ανεξάρτητα από τις ώρες λειτουργίας τους.

H βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί θεμέλιο της στρατηγικής της Jungheinrich

Βασικός πυλώνας της στρατηγικής της Jungheinrich για το 2025+ είναι η βιώσιμη ανάπτυξη. Για το λόγο αυτό επενδύει στην ηλεκτροκίνηση, βελτιώνοντας συνεχώς την αξιολόγηση του κύκλου ζωής των μηχανημάτων της και τη μείωση του ανθρακικού τους αποτυπώματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 97% όλων των μονάδων που παρήγαγε το 2019, αποτέλεσαν τα ηλεκτρoκίνητα μηχανήματα και από αυτά ένα ταχέως αναπτυσσόμενο ποσοστό ήταν εξοπλισμένο με την τεχνολογία αιχμής ιόντων λιθίου. Μάλιστα, αποτελεί τον πρώτο προμηθευτή στον κλάδο των intralogistics που, σε συνεργασία με την εταιρεία Triathlon, επένδυσε στη δημιουργία του «JT ENERGY Systems GmbH», ειδικού κέντρου για την παραγωγή και την ανακύκλωση μπαταριών ιόντων λιθίου. Η εταιρεία επεκτείνει τη δέσμευσή της για βιωσιμότητα και στο μέλλον, προκειμένου να δημιουργεί διαρκή προστιθέμενη αξία, τόσο στους πελάτες της, όσο και στο κοινωνικό σύνολο.

--

Βρήκατε ενδιαφέρον το νέο μας άρθρο «Τεχνολογία ιόντων λιθίου (Li-ion) και βιώσιμη ανάπτυξη»;
Διαβάστε περισσότερα κείμενα για την ανάπτυξη της επιχείρησής σας στο
blog της Jungheinirch.

Έχετε ερωτήσεις;