Call4Service
210 2447800 Γραμμή εξυπηρέτησης
Φόρμα επικοινωνίας
Ενημερωτικό δελτίο
ψηφιακός μετασχηματιμός
Με επίκεντρο την ευελιξία

Ψηφιακός μετασχηματισμός στα logistics

Ψηφιακός μετασχηματισμός στον κλάδο των logistics, ο δρόμος από τον οποίο περνά η ανταγωνιστικότητα και η βιωσιμότητα της επιχειρηματικότητας του σήμερα και του αύριο.

Η πανδημία COVID-19 ανάδειξε εμφατικά την ανάγκη για μεγαλύτερη ευελιξία, ταχύτερη ανταπόκριση και ανθεκτικότητα των επιχειρήσεων του κλάδου στις αυξομειώσεις της ζήτησης και της προσφοράς. Στα πλαίσια αυτά, η αξιοποίηση λύσεων που ενσωματώνουν τεχνολογίες industry / logistics 4.0 αποδείχθηκε στην πράξη ως η καλύτερη λύση για την ανταπόκρισή τους στις προκλήσεις της νέας εποχής που αναδύεται.

Σε κάθε περίπτωση, η διαδικασία ψηφιακής μετεξέλιξης του κλάδου των logistics είχε ξεκινήσει πριν από την πανδημία. Η στροφή στο στόχο της μεγαλύτερης ευελιξίας έναντι της μείωσης κόστους είχε ήδη αρχίσει να γίνεται εμφανής λόγω της σταδιακής ανάδυσης του ηλεκτρονικού καναλιού πωλήσεων στην κορυφή των προτιμήσεων του καταναλωτικού κοινού. Για να ανταποκριθεί στις τεχνολογικές τομές, η βιομηχανία έπρεπε να βρει τρόπους για να προσαρμοστεί κατάλληλα, μειώνοντας τους χρόνους αντίδρασής της, ώστε η προσφορά να συγκλίνει με τη ζήτηση.

Τα οφέλη του ψηφιακού μετασχηματισμού στις διαδικασίες / υπηρεσίες logistics

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός δημιουργεί πολλαπλά οφέλη που συμβάλλουν καθοριστικά στην ανταγωνιστικότητα και τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων. Η υιοθέτηση τεχνολογιών αιχμής με την υπογραφή της Jungheinrich εντός των εγκαταστάσεων logistics έρχεται να συμβάλει καθοριστικά στην παρακολούθηση, στον έλεγχο και στην διαχείριση των εμπορευμάτων. Στόχος τους είναι να βελτιώσουν την παραγωγικότητα, να μειώσουν το κόστος και το ποσοστό σφάλματος, καθώς και να επιταχύνουν την ταχεία ανταπόκριση στις απαιτήσεις παραγωγής και παράδοσης.

Είναι γεγονός ότι και στην Ελλάδα, όλο και περισσότερες επιχειρήσεις logistics ξεκινούν το ταξίδι του ψηφιακού τους μετασχηματισμού, επενδύοντας σε καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις όπως το Internet of Things, η διαχείριση μεγάλου όγκου δεδομένων, η χρήση επαυξημένης πραγματικότητας για τη συλλογή παραγγελιών, η χρήση αυτόνομων ή / και μη επανδρωμένων οχημάτων, καθώς επίσης και η χρήση ευφυών συστημάτων μεταφορών.

Ο ρόλος της ψηφιακής κουλτούρας & του ανθρώπου στην διαδικασία ψηφιοποίησης

Η εμβάθυνση και η υλοποίηση του ψηφιακού μετασχηματισμού στον κλάδο των logistics προϋποθέτει την υιοθέτηση μίας εταιρικής κουλτούρας που κατανοεί τα στρατηγικά πλεονεκτήματα της καινοτομίας. Ωστόσο, αυτή η αλλαγή παραδείγματος δεν εφαρμόζεται από όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου, λόγω του ότι αρκετές από αυτές εστιάζουν σε βραχυπρόθεσμη εξοικονόμηση χρημάτων παρά στη μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά τους.

Πρωταγωνιστικός παράγοντας σε αυτή την διαδικασία αλλαγής είναι και ο ανθρώπινος παράγοντας. Το ανθρώπινο δυναμικό μιας επιχείρησης είναι και εκείνο που αναλαμβάνει να διαχειριστεί ορθά και να αξιοποιήσει στο βέλτιστο αυτές τις τεχνολογίες για λογαριασμό της επιχείρησης. Η Jungheinrich στέκεται δίπλα στις ανάγκες του, υποστηρίζοντας στο έπακρο την εκπαίδευση και την εξοικείωσή του, έτσι ώστε ο ψηφιακός μετασχηματισμός να μην καταστεί κενό γράμμα.

H Jungheinrich πρωταγωνιστεί στο ψηφιακό μετασχηματισμό των logistics

Στο σύγχρονο, ανταγωνιστικό και διαρκώς μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον, ο ρόλος των logistics αναδεικνύεται καθοριστικός στη στρατηγική στόχευση των επιχειρήσεων να εξασφαλίσουν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που επιθυμούν. Η Jungheinrich, ο κορυφαίος πάροχος Material Handling & Intralogistics Solutions, ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις τους, εξελίσσοντας και προσφέροντας λύσεις στα μέτρα τους που θα αποδώσουν γρήγορα στο πολλαπλάσιο. Η ολιστική της προσέγγιση περιλαμβάνει state-of-the-art προτάσεις που αναβαθμίζουν και ενισχύουν κάθε στάδιο της επιχειρησιακής λειτουργίας τους, από την πρόβλεψη ζήτησης και την παραγγελιοληψία, έως τη μεταφορά, την διανομή και την αποθήκευση των προϊόντων τους.

Βρήκατε ενδιαφέρον το νέο μας άρθρο για το ψηφιακό μετασχηματισμό logistics;
Διαβάστε περισσότερα κείμενα που αφορούν την ανάπτυξη της επιχείρησής σας στο blog της Jungheinrich.

Έχετε ερωτήσεις;